Artikel top billede

Jan Brinck, country manager hos Symfoni Software, kan både se mulighederne og udfordringerne ved IBM Smartcloud.

Danske forhandlere: IBM Smartcloud presser vores forretning - men er det rigtige skridt

IBM er netop gået i skyen med IBM Smartcloud. Det kommer til at presse kanalen - men partnerne er overvejende positive.

"Jeg mener bestemt, det får en positiv effekt på forretningen. Og det viser, at IBM kan bruges til noget."

Direktør Christian Gravgaard fra IBM-forhandlren At Axis er klart positiv overfor IBMs ny cloud-løsning, Smartcloud for Social Business.

Også Jan Brink fra den norskejede IBM-partner Symfoni Software mener, at Smartcloud overvejende er et positivt tiltag fra IBM, men erkender, at det får indflydelse på hans forretningsmodel.

"Det er den vej tingene går, og det er en forretningsmæssig fordel for kunderne. Men det stiller mig i en situation, der udfordrer min forretningsmodel," siger han.

Han er samtidig afklaret i forhold til cloud-løsningen, som han bemærker, at han jo ikke kan lave om på.

"Vi har set for mange år siden, at det går den vej. I stedet for teknologi arbejder vi derfor også mere med at hjælpe vores kunder med det forretningsmæssige, så de kan bruge teknologien rigtigt," siger Jan Brinck.

Det er samme muligheder Christian Gravgaard fra At Axis ser.

"Jeg ser at kunderne i højere grad kommer til at efterspørge løsninger, der passer ind i cloud-modellen. Cloud løser ikke det hele af sig selv. Vores indgangsvinkel til markedet og vores berettigelse er, at vi skal skabe en bedre og mere effektiv forretning for vores kunder," siger han.

Det er dog ikke alle IBM-partnere, som umiddelbart tror, at Smartcloud kommer til at påvirke deres forretning. Johan P. Petersen fra Notes-partneren KTP Data tvivler på, at Smartcloud kommer til at betyde det store for hans forretning.

"Vores primære opgave er vores ERP-system til boligadministration. Notes er en mindre del af vores forretning. Hvis kunderne vil have flyttet deres mail og kalender op i skyen, så finder vi ud af hvordan. Men det er et marginalt område for os, " siger han.

Hos Symfoni Software fylder Notes meget mere. Men country manager Jan Brinck påpeger, at cloud-delen ud over at udfordre markedsmodellerne, også skaber ny brydninger.

"De gamle bindinger til producenterne er ikke den samme længere. Jeg tror ikke, producenterne er fuldt opmærksomme på den udfordring, de også får, når verden er så åben. Det giver ikke den samme mening nu, som for fem til ti år siden at binde sig tæt til en producent," konstaterer han og fortsætter:

"Til gengæld giver det os en mulighed for at være mere kundeorienteret."

Christian Gravgaard fra At Axis opsummerer.

"Det er i øjeblikket, at ting flyttes i skyen i stor skala. Men det betyder jo ikke, at vores forretning stivner. Vi skal følge med og udnytte de nye muligheder og skabe de bedste løsninger til vores kunder."

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.