Artikel top billede

Berømt spilgigant er tæt på game over

Selskabet der står bag klassiske spil som "Pong" og "Asteroids" kæmper for sin overlevelse.

Den amerikanske afdeling af spilfirmaet Atari er nu gået i betalingsstandsning og forsøger at rive sig løs fra sit gældsplagede franske moderselskab (det tidligere Infogrames). Det skriver Los Angeles Times. Navnet Atari har eksisteret i 31 år og selskabet er kendt for klassiske videospil som "Pong" og "Asteroids". Men Atari har kæmpet med finansielle problemer i mange år.

Det oprindelige Atari blev stiftet i 1972. Firmaet udviklede både arkadespil, konsoller og spil til hjemmecomputere. I 1984 blev det oprindelige selskab delt op og arkade-divisionen blev til Atari Games, mens Atari Consumer Electronics Division havde en række forskellige ejere i de efterfølgende år.

Det blev overtaget af Hasbro Interactive i 1998, som blev solgt til franske Infogrames to år senere. Her valgte man så at skifte navn til Atari i 2003.  

Selskabet har i den seneste tid fokuseret på udviklingen af spil til mobile platforme og web baseret på sine kendte varemærker som "Pong". Der er kun 40 ansatte i den amerikanske afdeling, som nu er gået i betalingsstandsning. Næsten en femtedel af selskabets omsætning kommer fra licensering af det kendte Atari-logo til forskellige forbruger-produkter.

Det tidligere Infogrames har haft et underskud i næsten ti år, mens i de sidste to år har der været et lille overskud. Nu skal den amerikanske afdeling løsrives og relanceres som spilfirma, mens resterne af det franske selskab ventes at blive opløst.  

Indtil det sidste har Atari blandt andet arbejdet på et nyt spil med titlen "Atari Casino", hvor brugerne kan spille om rigtige penge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.