Artikel top billede

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Apples kvartalsregnskab skuffer investorerne, selv om virksomheden trodser de mest dystre iPhone-profetier.

Sjældent bliver et kvartalsregnskab imødeset med så stor spænding som det, Apple præsenterede sent onsdag aften.

Her fremlagde Apple et regnskab, der på trods af en rekordhøj omsætning blev modtaget med en vis skuffelse på Wall Street, hvor Apple-aktien ifølge Wall Street Journal faldt med knap 10 procent  efter regnskabet blev præsenteret.

Det skyldes ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at Apple ikke leverede nogen betydelig vækst i overskuddet, selvom omsætningen sammenlignet med samme kvartal sidste år steg med 18 procent fra 43,3 milliarder dollar (cirka 242 milliarder kroner) til 54,5 milliarder dollar (cirka 305 milliarder kroner).

Væksten i omsætningen er dog dag den laveste i 14 kvartaler, skriver Bloomberg.

Apple leverede et overskud på 13,08 milliarder dollar (cirka 73 milliarder kroner), hvilket er næsten identisk med resultatet på 13,06 milliarder i samme kvartal sidste år.

Det er dog værd at bemærke, at kvartalet sidste var på 14 uger mod 13 uger i år.

Ifølge Bloomberg frygter investorerne, at det stagnerende overskud er et symptom på, at stigende produktionsomkostninger er i færd med at hæmme Apples økonomiske vækst.

Trodser dystre iPhone-profetier

Kvartalregnskabet har især været imødeset med stor spænding, fordi der den seneste tid har floreret rygter om et meget svagt iPhone -salg.

Tidligere på måneden rapporterede den amerikanske avis Wall Street Journal, at Apple ifølge japanske rygter har halveret sine ordre hos visse komponentleverandører. Angiveligt som følge af en faldende efterspørgsmål på iPhone 5.

Ikke desto mindre har Apple aldrig før solgt så mange iPhones og iPads, som i sidste kvartal, hvor der blev afsat 47,8 millioner iPhones samt 22,9 millioner iPads.

Ifølge Wall Street Journal er det en stigning på henholdsvis 29 procent og 49 procents.

Salget falder nogenlunde indenfor investorernes forventninger, der lå på mellem 47 og 50 millioner solgte iPhones og mellem 22 og 25 millioner solgte iPads.

Tim Cook advarer mod rygter

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen kommenterede Apples administrerende direktør, Tim Cook, på rygterne om faldende ordre hos komponentleverandørerne.

"Selv hvis et rygte indeholder korrekte data, vil det være næsten umuligt at fortolke, hvad de data betyder for vores forretning. Vores 'supply chain' er meget kompleks," siger Tim Cook.

Han forklarer, at Apple har flere forskellige leverandører, der ikke nødvendigvis altid leverer samme mængder og i samme hastigheder.

Det er dog med god grund, at denne type rygter blive set på med stor alvor, fordi det er næsten umuligt undervurdere iPhonens betydning for Apples forretning.

Hidtil har iPhonen stået for over halvdelen af Apples indtjening, hvilket ifølge blandt andet finansmagasinet Forbes betyder, at iPhone-forretningen alene er større end hele Microsoft.

Det faktum betyder også, at iPhone 5-salget ikke er helt uvæsentlig for den amerikanske økonomi.

Sidste år blev der spekuleret i, at en vellykket iPhone 5-lancering vil have så stor indflydelse på den amerikanske økonomi, at det kunne medvirke til at få Barack Obama genvalgt som præsident for De Forenede Stater.

Læs også:
Apple kan være på vej med en lavpris-iPhone  

Læserne: Det kommer der til at ske i it-året 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere