Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Apples kvartalsregnskab skuffer investorerne, selv om virksomheden trodser de mest dystre iPhone-profetier.

Sjældent bliver et kvartalsregnskab imødeset med så stor spænding som det, Apple præsenterede sent onsdag aften.

Her fremlagde Apple et regnskab, der på trods af en rekordhøj omsætning blev modtaget med en vis skuffelse på Wall Street, hvor Apple-aktien ifølge Wall Street Journal faldt med knap 10 procent  efter regnskabet blev præsenteret.

Det skyldes ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at Apple ikke leverede nogen betydelig vækst i overskuddet, selvom omsætningen sammenlignet med samme kvartal sidste år steg med 18 procent fra 43,3 milliarder dollar (cirka 242 milliarder kroner) til 54,5 milliarder dollar (cirka 305 milliarder kroner).

Væksten i omsætningen er dog dag den laveste i 14 kvartaler, skriver Bloomberg.

Apple leverede et overskud på 13,08 milliarder dollar (cirka 73 milliarder kroner), hvilket er næsten identisk med resultatet på 13,06 milliarder i samme kvartal sidste år.

Det er dog værd at bemærke, at kvartalet sidste var på 14 uger mod 13 uger i år.

Ifølge Bloomberg frygter investorerne, at det stagnerende overskud er et symptom på, at stigende produktionsomkostninger er i færd med at hæmme Apples økonomiske vækst.

Trodser dystre iPhone-profetier
Kvartalregnskabet har især været imødeset med stor spænding, fordi der den seneste tid har floreret rygter om et meget svagt iPhone -salg.

Tidligere på måneden rapporterede den amerikanske avis Wall Street Journal, at Apple ifølge japanske rygter har halveret sine ordre hos visse komponentleverandører. Angiveligt som følge af en faldende efterspørgsmål på iPhone 5.

Ikke desto mindre har Apple aldrig før solgt så mange iPhones og iPads, som i sidste kvartal, hvor der blev afsat 47,8 millioner iPhones samt 22,9 millioner iPads.

Ifølge Wall Street Journal er det en stigning på henholdsvis 29 procent og 49 procents.

Salget falder nogenlunde indenfor investorernes forventninger, der lå på mellem 47 og 50 millioner solgte iPhones og mellem 22 og 25 millioner solgte iPads.

Tim Cook advarer mod rygter
I forbindelse med regnskabsaflæggelsen kommenterede Apples administrerende direktør, Tim Cook, på rygterne om faldende ordre hos komponentleverandørerne.

"Selv hvis et rygte indeholder korrekte data, vil det være næsten umuligt at fortolke, hvad de data betyder for vores forretning. Vores 'supply chain' er meget kompleks," siger Tim Cook.

Han forklarer, at Apple har flere forskellige leverandører, der ikke nødvendigvis altid leverer samme mængder og i samme hastigheder.

Det er dog med god grund, at denne type rygter blive set på med stor alvor, fordi det er næsten umuligt undervurdere iPhonens betydning for Apples forretning.

Hidtil har iPhonen stået for over halvdelen af Apples indtjening, hvilket ifølge blandt andet finansmagasinet Forbes betyder, at iPhone-forretningen alene er større end hele Microsoft.

Det faktum betyder også, at iPhone 5-salget ikke er helt uvæsentlig for den amerikanske økonomi.

Sidste år blev der spekuleret i, at en vellykket iPhone 5-lancering vil have så stor indflydelse på den amerikanske økonomi, at det kunne medvirke til at få Barack Obama genvalgt som præsident for De Forenede Stater.

Læs også:
Apple kan være på vej med en lavpris-iPhone  

Læserne: Det kommer der til at ske i it-året 2013

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.