Artikel top billede

Her er kablet, der kan helbrede sig selv

Det nye computerkabel vokser selv sammen igen, hvis du skærer det over.

Forskere fra North Carolina State University i USA har udviklet et elastisk, selvhelbredende kabel. Hvis man klipper det over med en saks, vokser det sammen igen i løbet af ti minutter. Det melder The Next Web.

Det særlige kabel indeholder en kerne af flydende metal i et polymer-hylster.

Først har forskerne lavet små kanaler i polymer-materialet med en almindelig tråd og så fyldt kanalerne med en flydende metal-legering af gallium og indium. Det skaber en slags flydende metaltråd inde i det fleksible hylster.

Nu skulle man tro, at metallet vil flyde ud, hvis kablet bliver revet over. Men kontakten med luft betyder, at metallet oxiderer, og det bliver hårdt, så det ikke kan løbe ud.

Når de to stykker bliver sat sammen igen, sørger materialet selv for at genoprette forbindelsen, og kablet fungerer igen. Det reparerer sig selv både mekanisk og elektrisk.

Hele processen bliver demonstreret i den nedenstående video.

Den nye teknologi kan ikke blot hjælpe med at reparere beskadigede kabler. Den kan også gøre det lettere at ændre kabelføringen i eksisterende systemer, fordi man kan nøjes med at klippe kablerne over og sætte stykkerne sammen i nye kombinationer.

Forskningen er beskrevet i en videnskabelig artikel med titlen "Self-Healing Stretchable Wires for Reconfigurable Circuit Wiring and 3D Microfluidics".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.