Artikel top billede

Dansk distributør: Risiko for, at vi mister Linksys

Nichedistributør ser store muligheder i Belkins køb af Linksys og frygter ikke at komme i klemme. Men der er altid en risiko.

Belkins køb af Linksys kommer ikke til at forstyrre nattesøvnen for Bjørn Arildsen, direktør hos nichedistributøren Noblelink, der i mange år har haft netop Linksys som en del af sin produktportefølje.

Ganske vist har Noblelink det problem, at man i dag ikke har Belkin på hylderne, og at man derfor må stole på, at de nye ejere af Linksys vil bevare det eksisterende brand og holde fast i sine nuværende partnere i distributionsleddet.

"Det har stået klart i et stykke tid, at de var på udkig efter en ny ejer. Nu står det klart, at køberen er Belkin. Det, synes jeg, lyder som et meget fornuftigt match," siger Bjørn Arildsen.

"Risikoen for os er selvfølgelig, at Belkin ikke vil fortsætte, men det frygter jeg ikke. Jeg ser det snarere som en mulighed for at få et bredere sortiment," siger han.

Om et par måneder er det nøjagtig ti år siden, at Cisco købte Linksys. Resultatet af den øvelse var, at Noblelink beholdt sin status som distributør af Linksys på det danske marked. Og i dag frygter Bjørn Arildsen ikke, at den nye ejer vil ændre på det og gå alene med eksempelvis Also Actebis, som ler stærk på Linksys til retail-forhandlere.

"Jeg tror, der er plads til os. Vi har aldrig haft problemer med at leve side om side med Also Actebis. Vi er meget forskellige og tilfører forskellige ting til kanalen. Vi er stærke på netudbydere, mens Also Actebis er 100 meter-mestre i retailkanalen," siger Noblelink-direkøtren.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere