Artikel top billede

Derfor skal du have en søgefunktion i din webshop

En ordentlig informationsarkitektur kan gøre underværker for alle de mennesker, der besøger din butik. Se her, hvordan du forbedrer din søgefunktion.

Når en kunde ankommer i din butik, vil han eller hun med det samme lede efter en specifik vare. 

Derfor nytter det ikke noget, at kunderne ikke kan finde søgefunktionen, når de sætter benene i din e-butik.

For kan de ikke finde søgefunktionen, er de ude, før du kan nå at sige salg. Så enkelt kan det siges.

Som i en fysisk butik

Forestil dig for eksempel, at du går forbi en fysisk butik på vej hjem fra arbejde, fordi du mangler pinjekerner til din verdensberømte pesto.

De kan være placeret hvor som helst i butikken, så du forsøger at få hjælp fra en ekspedient.

Efter et par minutters forgæves søgen efter en medarbejder beslutter du dig for at give op. Du forlader herefter forretningen tomhændet, og du kommer nok ikke igen. 

Det er de tanker, du skal overføre til din webshop, for det er formentligt også sådan, dine besøgende reagerer, hvis de ikke kan finde søgefunktionen på dit website.

Din søgefunktion skal derfor være synlig hele tiden.

Fjern forstyrrende elementer

Du skal så vidt muligt undgå at placere forstyrrende elementer rundt om søgefeltet. Det er kun med til at forvirre kunden.

Gør dit søgefelt så enkelt og fremtrædende som muligt og hold det på den samme placering på alle undersider. 

Eksempelvis har mange af de store webshops et søgefelt i øverste højre hjørne, så kunderne ikke hele tiden skal lede efter søgefunktionen. 

Det nytter dog ikke at have en synlig søgefunktion, hvis den ikke også virker ordentligt.

Besøgende, der bruger søgefeltet, ønsker at finde, hvad de leder efter. Og det skal ske hurtigt.

Er resultaterne brugbare?

Sandsynligvis søges der efter et bestemt produkt eller en bestemt funktion i et produkt, der formentlig ikke er opført på hjemmesiden under hovedkategorierne.
Det kan være, at kunderne søger efter varer i en bestemt farve, og indgår farven ikke i produktnavnet, kan det være, at produktet ikke dukker op i en søgning.

Derfor er det en god idé med nøgleord, hvor det er muligt at angive en farve, der også bliver taget med i en søgning.

Ud over at forbedre søgemulighederne med nøgleord kan du også hjælpe dine kunder med forbedringer, hvis du undersøger, hvad folk søger efter. 

Hvis der er elementer, der konstant går igen i søgningerne, kan det være, at der er brug for en forbedring netop her.

Læs også:

Bliv en god e-købmand: Sådan toptuner du din webshop

Sådan gør du din webshop mere brugervenlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.