Artikel top billede

Matas: Du SKAL modtage vores nyhedsbrev

Lovligt at presse sine kunder til at modtage emails.

Det er både god stil og i overensstemmelse med loven at tilbyde sine nyhedsbrevsmodtagere en nem mulighed for at kunne afmelde nyhedsbreve.

Men det kan man ikke hos Matas.

Matas, der driver en af landets største fordelsklubber, Club Matas, skriver specifikt i bunden af nyhedsbreve, at man skal opsige sit medlemskab for at slippe for emails (se eksempel på mail til højre).

Forbrugerombudsmanden har før kaldt det i strid med markedsføringsloven, hvis nyhedsbreve ikke kan afmeldes.

I loven står der specifikt, at: "Erhvervsdrivende bør...give modtageren mulighed for at tilbagekalde samtykket".

Men hos Matas vil man holde fast i sin afmeldings-politik.

"Når man melder sig ind i Club Matas, får man tydeligt at vide, at det en klub, man melder sig ind i, og at det er en del af klubbens basis-vilkår, at man får nyhedsbrevet. Man kan både fravælge den elektroniske avis og Club M (tilbud fra 3. parts leverandører, red.). Men nyhedsbrevet er en del af basispakken," forklarer informationschef Henrik Engberg Johannsen.

Han mener, at langt størstedelen af klubbens især kvindelige medlemmer ikke ser nogen gene i at modtage nyhedsbrevet, fordi det kun dukker op cirka hver 14. dag, og fordi der ifølge ham bliver informeret tydeligt om betingelsen ved tilmeldingen.

Det er ikke ulovligt

Forbrugerombudsmanden har faktisk modtaget én klage på grund af email-tvangen.

Men den ensomme klage har ikke fået ombudsmanden til at tage problematikken op som en sag. Ved ComONs henvendelse vil ombudsmandens ansatte heller ikke kommentere den konkrete sag, men den måde Matas fortolker reglerne på, er sandsynligvis lovlig.

Selv om det kræver en opsigelse af sit medlemskab, så er der en tydelig mulighed for at afmelde sig yderligere elektronisk post: Man kan bare opsige sit medlemskab.

Men selv om I overholder regler og retningslinjer, risikerer I jo stadig, at folk melder jer til spam, fordi de ikke er interesseret i mailen. Er I ikke bekymrede for at blive kategoriseret som spam?

"Nej, det er ikke en problemstilling, vi oplever," siger informationschef Henrik Engberg Johannsen.

"Det er ikke sådan, at vi tvinger dig til at tage imod alt muligt. Men nyhedsbrevet er en fast del af basisklubben og en afgørende mulighed for at informere om, hvilke fordele man kan få," siger informationschefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.