Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Matas: Du SKAL modtage vores nyhedsbrev

Lovligt at presse sine kunder til at modtage emails.

Det er både god stil og i overensstemmelse med loven at tilbyde sine nyhedsbrevsmodtagere en nem mulighed for at kunne afmelde nyhedsbreve.

Men det kan man ikke hos Matas.

Matas, der driver en af landets største fordelsklubber, Club Matas, skriver specifikt i bunden af nyhedsbreve, at man skal opsige sit medlemskab for at slippe for emails (se eksempel på mail til højre).

Forbrugerombudsmanden har før kaldt det i strid med markedsføringsloven, hvis nyhedsbreve ikke kan afmeldes.

I loven står der specifikt, at: "Erhvervsdrivende bør...give modtageren mulighed for at tilbagekalde samtykket".

Men hos Matas vil man holde fast i sin afmeldings-politik.

"Når man melder sig ind i Club Matas, får man tydeligt at vide, at det en klub, man melder sig ind i, og at det er en del af klubbens basis-vilkår, at man får nyhedsbrevet. Man kan både fravælge den elektroniske avis og Club M (tilbud fra 3. parts leverandører, red.). Men nyhedsbrevet er en del af basispakken," forklarer informationschef Henrik Engberg Johannsen.

Han mener, at langt størstedelen af klubbens især kvindelige medlemmer ikke ser nogen gene i at modtage nyhedsbrevet, fordi det kun dukker op cirka hver 14. dag, og fordi der ifølge ham bliver informeret tydeligt om betingelsen ved tilmeldingen.

Det er ikke ulovligt

Forbrugerombudsmanden har faktisk modtaget én klage på grund af email-tvangen.

Men den ensomme klage har ikke fået ombudsmanden til at tage problematikken op som en sag. Ved ComONs henvendelse vil ombudsmandens ansatte heller ikke kommentere den konkrete sag, men den måde Matas fortolker reglerne på, er sandsynligvis lovlig.

Selv om det kræver en opsigelse af sit medlemskab, så er der en tydelig mulighed for at afmelde sig yderligere elektronisk post: Man kan bare opsige sit medlemskab.

Men selv om I overholder regler og retningslinjer, risikerer I jo stadig, at folk melder jer til spam, fordi de ikke er interesseret i mailen. Er I ikke bekymrede for at blive kategoriseret som spam?

"Nej, det er ikke en problemstilling, vi oplever," siger informationschef Henrik Engberg Johannsen.

"Det er ikke sådan, at vi tvinger dig til at tage imod alt muligt. Men nyhedsbrevet er en fast del af basisklubben og en afgørende mulighed for at informere om, hvilke fordele man kan få," siger informationschefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere