Artikel top billede

Sony: Smid bare vores telefon i et akvarium

Trods stor forvirring om, hvad en ny Sony-telefon kan holde til, fastholder Sony, at du gerne må smide den i vandet.

Du kan roligt kyle din nye Sony Xperia V-telefon i et akvarium, som det sker i de reklamer, der i øjeblikket kører på tv. 

Det oplyser Sony til ComON, efter at vi tidligere på ugen kunne fortælle, at der i telefonens manual bliver skabt tvivl om, hvorvidt den vandafvisende smartphone nu også kan klare den hårdhændede behandling, som den bliver udsat for reklamerne.

I en af reklamerne ser vi telefonen blive tabt i et akvarium, mens vi i en anden reklame ser den blive nedsænket i et sodavandskrus.

Men i manualen står der, at hverken telefonen, mikro usb-porten eller headsettet må nedsænkes i vand, ligesom telefonen aldrig må udsættes for et fugtigt miljø.

Ifølge Sony kommunikationschef for Norden, Erik Yström, skal du som forbruger dog snarere stole på reklamefilmen end formuleringen i manualen.

Ikke en dykker-telefon

Sony forklarer, at forvirringen blandt andet skyldes, at telefonen kun er vandafvisende, hvis du sørger for at lukke de små 'gummi-covers', der beskytter telefonens stik og porte.

Desuden oplyser Erik Yström, at formuleringerne i manualen er vage, fordi de tager udgangspunkt i den såkaldte ip-klassificering. Det er en skala som blandt andet elektronikproducenter anvender til at oplyse, hvad produkterne kan holde til.

"Telefonen er ikke klassificeret til til at blive brugt under vand på daglig basis, ligesom du heller ikke kan bruge den til at dykke med. Men ifølge ip-klassificeringen kan den dog holde til at blive nedsænket under vand i en halv time på en meters dybde," siger han.

Så det vil sige, at jeg trygt kan bruge telefonen som i jeres reklamer, hvor den tabes i et akvarium og nedsænkes i et sodavandskrus?

"Ja, det kan du godt. Men taber du den i sodavand, skal du dog nok være opmærksom på, at det er en sukkerholdig drik, og så vil jeg nok anbefale, at du hurtigt vasker det af igen," siger han.

Erik Yström erkender, at det kan virke forvirrende med de mange forbehold i manualen, men han afviser, at Sony vil ændre i manualens ordlyd.

Kan kræve penge tilbage

Skulle du dog på trods af Sonys forsikringer opleve, at din telefon ikke kan holde til den behandling, som den bliver udsat for i reklamen, vil du kunne gøre din reklamationsret gældende over for forhandleren, der enten skal give dig pengene tilbage eller betale for reparationen.

Det oplyser Jakob Steenstrup, der er forbrugerjurist hos Forbrugerrådet.

"Umiddelbart synes der ikke at være overenstemmelse mellem oplysningerne i markedsføringen og manualen, men som forbruger kan du med rette forvente, at telefonen kan det, som fremgår af markedsføringen. Det er ikke nok, at eventuelle forbehold står i manualen, som forbrugeren først ser, når varen er købt," siger han.

Jakob Steenstrup tilføjer desuden, at det kan være i strid med markedsføringsloven, hvis virksomheden i sin markedsføring skaber et indtryk af, at telefonen har nogle egenskaber, som den i virkeligheden ikke besidder. Han understreger dog samtidig, at han ikke har kendskab til forbrugere, som har erfaringer med den konkrete telefon.

[video splash=108019]0ac81324-7ff5-5dd6.mp4[/video]

Læs også:

Test: Xperia V(andtæt) er en usædvanlig Android-mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere