Artikel top billede

Sony: Smid bare vores telefon i et akvarium

Trods stor forvirring om, hvad en ny Sony-telefon kan holde til, fastholder Sony, at du gerne må smide den i vandet.

Du kan roligt kyle din nye Sony Xperia V-telefon i et akvarium, som det sker i de reklamer, der i øjeblikket kører på tv. 

Det oplyser Sony til ComON, efter at vi tidligere på ugen kunne fortælle, at der i telefonens manual bliver skabt tvivl om, hvorvidt den vandafvisende smartphone nu også kan klare den hårdhændede behandling, som den bliver udsat for reklamerne.

I en af reklamerne ser vi telefonen blive tabt i et akvarium, mens vi i en anden reklame ser den blive nedsænket i et sodavandskrus.

Men i manualen står der, at hverken telefonen, mikro usb-porten eller headsettet må nedsænkes i vand, ligesom telefonen aldrig må udsættes for et fugtigt miljø.

Ifølge Sony kommunikationschef for Norden, Erik Yström, skal du som forbruger dog snarere stole på reklamefilmen end formuleringen i manualen.

Ikke en dykker-telefon

Sony forklarer, at forvirringen blandt andet skyldes, at telefonen kun er vandafvisende, hvis du sørger for at lukke de små 'gummi-covers', der beskytter telefonens stik og porte.

Desuden oplyser Erik Yström, at formuleringerne i manualen er vage, fordi de tager udgangspunkt i den såkaldte ip-klassificering. Det er en skala som blandt andet elektronikproducenter anvender til at oplyse, hvad produkterne kan holde til.

"Telefonen er ikke klassificeret til til at blive brugt under vand på daglig basis, ligesom du heller ikke kan bruge den til at dykke med. Men ifølge ip-klassificeringen kan den dog holde til at blive nedsænket under vand i en halv time på en meters dybde," siger han.

Så det vil sige, at jeg trygt kan bruge telefonen som i jeres reklamer, hvor den tabes i et akvarium og nedsænkes i et sodavandskrus?

"Ja, det kan du godt. Men taber du den i sodavand, skal du dog nok være opmærksom på, at det er en sukkerholdig drik, og så vil jeg nok anbefale, at du hurtigt vasker det af igen," siger han.

Erik Yström erkender, at det kan virke forvirrende med de mange forbehold i manualen, men han afviser, at Sony vil ændre i manualens ordlyd.

Kan kræve penge tilbage

Skulle du dog på trods af Sonys forsikringer opleve, at din telefon ikke kan holde til den behandling, som den bliver udsat for i reklamen, vil du kunne gøre din reklamationsret gældende over for forhandleren, der enten skal give dig pengene tilbage eller betale for reparationen.

Det oplyser Jakob Steenstrup, der er forbrugerjurist hos Forbrugerrådet.

"Umiddelbart synes der ikke at være overenstemmelse mellem oplysningerne i markedsføringen og manualen, men som forbruger kan du med rette forvente, at telefonen kan det, som fremgår af markedsføringen. Det er ikke nok, at eventuelle forbehold står i manualen, som forbrugeren først ser, når varen er købt," siger han.

Jakob Steenstrup tilføjer desuden, at det kan være i strid med markedsføringsloven, hvis virksomheden i sin markedsføring skaber et indtryk af, at telefonen har nogle egenskaber, som den i virkeligheden ikke besidder. Han understreger dog samtidig, at han ikke har kendskab til forbrugere, som har erfaringer med den konkrete telefon.

[video splash=108019]0ac81324-7ff5-5dd6.mp4[/video]

Læs også:

Test: Xperia V(andtæt) er en usædvanlig Android-mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.