Artikel top billede

Google forærer 15.000 Raspberry Pi-computere til skoler

Nu skal britiske skoleelever lære at programmere med minicomputeren Raspberry Pi.

Google har nu besluttet at forære 15.000 Raspberry Pi minicomputere til skoleelever i Storbritannien. Den tidligere Google-chef Eric Schmidt har netop besøgt Raspberry Pi Foundation i Cambridge, hvor han deltog i programmerings-undervisningen på en lokal skole.

De gratis minicomputere skal hjælpe eleverne med at lære at kode. Der har været skarp kritik af det britiske uddannelses-system, hvor antallet af it-studerende er faldet med 34 procent i det sidste årti.

Eric Schmidt har også kritiseret, at skolerne fokuserer for meget på at bruge - i stedet for at skabe - software.

"Britiske opfindere og iværksættere har ændret verden - telefonen, fjernsynet og computere blev alle opfundet her," sagde Eric Schmidt under besøget i Cambridge ifølge BBC.

Google bidrager også med penge til it-uddannelse af lærere. Men det britiske lærerforbund har kritiseret, at private virksomheder bruger skolerne til at markedsføre deres egne produkter.

Raspberry Pi er en lille computer i kreditkort-format med en ARM-processor og integreret grafikenhed samt 256 MB hukommelse. Den booter fra et SD-kort med Fedora Linux og har en simpel GPU, Ethernet, HDMI og USB 2.0.

Prisen for minicomputeren er omkring 250 kr. Det er britiske David Braben, der står bag Raspberry Pi. Han var med til at udvikle det berømte spil Elite i 1980'erne.

Der findes efterhånden mange alternative minicomputere. Det gælder blandt andet APC fra VIA, Rikomagic's MK802 og RK3066, BeagleBoard, Mele A1000 og Hiapad Hi-802.

Den nye Android-konsol GameStick fra PlayJam er heller ikke meget større end en usb-nøgle og sættes direkte i fjernsynets HDMI-kort. Den koster dog omkring dobbelt så meget som Raspberry Pi.

Eric Schmidts besøg i Cambridge kommer kun få dage efter hans noget mere kontroversielle rundtur i det hermetisk lukkede og internet-fjendtlige land Nordkorea. En tur, der blev beskrevet i detaljer af hans datter.

Få dage efter kunne Google Maps offentliggøre et nyt og mere præcist kort over Nordkorea. Det forlyder dog ikke, om det er Schmidt selv, der har været på opmåling i det isolerede land. Men internet-brugerne har allerede reageret med humoristiske anmeldelser af nordkoreanske fangelejre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere