Artikel top billede

Microsoft til forhandlere: Flere penge for at sælge Office i skyen

Microsoft lokker med højere betaling til forhandlere, der sælger cloud-versionen af Office. Og så får forhandlerne nu endelig lov til selv at fakturere cloud-kunderne.

Microsoft åbner i slutningen af denne måned for den fulde udgave af den nye Office-pakke til erhvervskunder. Ved samme lejlighed falder der lidt flere penge af til de forhandlere, som sender deres Office-kunder op i skyen.

Hidtil har forhandlere fået et fee på op til 20 procent af kundernes købspris for det cloudbaserede Office 365. Betalingen har været stykket sammen af et grundfee på 12 procent af kundens betaling i det første år plus forskellige bonus-muligheder på otte procent.

Det ændres nu, så forhandlerne starter på 16 procent med tilsvarende ekstrabetaling, som kan bringe fee'et op på 24 procent af den fakturerede pris, fortæller salgschef for cloud i Microsoft Danmark Thomas Friis Formann.

Han vil dog hellere tale om de muligheder, som forhandlerne har for at sælge andre ydelser og bygge løsninger rundt om det nye Office-koncept, hvor kontorpakken altså nu kan leveres til kunderne i en kombination af klassisk on premise-installation, cloud-baseret software-as-a-service og software-streaming.

"Office-pakken er stadig et selvstændigt produkt, men er samtidig en kernedel af Office 365. Hovedforretningen for partnerne er stadig at levere yderligere værdi og løsninger på toppen af vores software," siger Thomas Friis Formann.

Han peger også på, at den nye salgsmodel, hvor Office leveres til kunderne gennem distributører og forhandlere, giver nye forretningsmuligheder for forhandlerne.

Microsoft annoncerede sidste sommer, at man gik væk fra den direkte fakturering af kunder, som købte Office 365, og at man fremover ville give forhandlerne lov til selv at fakturere kunden. Det er den salgsmodel, som nu indfases.

I den nye version af Office, som blev frigivet tirsdag i denne uge, lægger Microsoft op til en abonnements-model med en fast årlig betaling i stedet for den klassiske model, hvor kunderne én gang for alle køber en licens med retten til at installere Office. Til gengæld får kunderne løbende opdateret softwaren til den seneste version.

En anden nyskabelse er, at både privat- og erhvervskunder kan få adgang til at installere Office på op til fem forskellige enheder - pc, tablet og mobiltelefon.

For erhvervskunder, der i dag er i skyen med Office 365, kommer det nye produkt til at lyde det mundrette navn Office Profesional Plus 2013.

Privatkunder kan købe den nye version af Office i en cloududgave under navnet Office 365 Home Premium.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere