Artikel top billede

Microsoft til forhandlere: Flere penge for at sælge Office i skyen

Microsoft lokker med højere betaling til forhandlere, der sælger cloud-versionen af Office. Og så får forhandlerne nu endelig lov til selv at fakturere cloud-kunderne.

Microsoft åbner i slutningen af denne måned for den fulde udgave af den nye Office-pakke til erhvervskunder. Ved samme lejlighed falder der lidt flere penge af til de forhandlere, som sender deres Office-kunder op i skyen.

Hidtil har forhandlere fået et fee på op til 20 procent af kundernes købspris for det cloudbaserede Office 365. Betalingen har været stykket sammen af et grundfee på 12 procent af kundens betaling i det første år plus forskellige bonus-muligheder på otte procent.

Det ændres nu, så forhandlerne starter på 16 procent med tilsvarende ekstrabetaling, som kan bringe fee'et op på 24 procent af den fakturerede pris, fortæller salgschef for cloud i Microsoft Danmark Thomas Friis Formann.

Han vil dog hellere tale om de muligheder, som forhandlerne har for at sælge andre ydelser og bygge løsninger rundt om det nye Office-koncept, hvor kontorpakken altså nu kan leveres til kunderne i en kombination af klassisk on premise-installation, cloud-baseret software-as-a-service og software-streaming.

"Office-pakken er stadig et selvstændigt produkt, men er samtidig en kernedel af Office 365. Hovedforretningen for partnerne er stadig at levere yderligere værdi og løsninger på toppen af vores software," siger Thomas Friis Formann.

Han peger også på, at den nye salgsmodel, hvor Office leveres til kunderne gennem distributører og forhandlere, giver nye forretningsmuligheder for forhandlerne.

Microsoft annoncerede sidste sommer, at man gik væk fra den direkte fakturering af kunder, som købte Office 365, og at man fremover ville give forhandlerne lov til selv at fakturere kunden. Det er den salgsmodel, som nu indfases.

I den nye version af Office, som blev frigivet tirsdag i denne uge, lægger Microsoft op til en abonnements-model med en fast årlig betaling i stedet for den klassiske model, hvor kunderne én gang for alle køber en licens med retten til at installere Office. Til gengæld får kunderne løbende opdateret softwaren til den seneste version.

En anden nyskabelse er, at både privat- og erhvervskunder kan få adgang til at installere Office på op til fem forskellige enheder - pc, tablet og mobiltelefon.

For erhvervskunder, der i dag er i skyen med Office 365, kommer det nye produkt til at lyde det mundrette navn Office Profesional Plus 2013.

Privatkunder kan købe den nye version af Office i en cloududgave under navnet Office 365 Home Premium.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.