Artikel top billede

Symantec: Antivirus-software alene er ikke nok

Sikkerheds-software fra Symantec opdagede ikke et stort cyberangreb mod New York Times. Her er Symantecs forklaring.

Tidligere i denne uge kom det frem, at kinesiske hackere har haft næsten ubegrænset adgang til computere hos New York Times i fire måneder. Det er en pinlig sag for Symantec, der har leveret avisens antivirus-software.

De formodede kinesiske hackere har plantet 45 malware-programmer i avisens netværk i de sidste måneder, men kun et enkelt af disse programmer blev opdaget af antivirus-softwaren. Resten slap igennem uden at udløse alarm. De blev først opdaget i den efterfølgende efterforskning.

Nu har Symantec for første gang kommenteret sagen. Symantec forsvarer sig med, at New York Times kun har brugt en del af de sikkerheds-løsninger, som selskabet tilbyder.

Faktisk har Symantec udviklet teknologi, der forsøger at analysere, hvordan koden opfører sig i netværket - og dermed kan blokere avancerede angreb. Det er en del af selskabets komplette sikkerheds-pakke.

Men New York Times har kun anvendt antivirus-software fra Symantec, og det er altså ikke nok.

"Det er ikke tilstrækkelig blot at aktivere den signatur-baserede antivirus-komponent af vores sikkerheds-løsninger i en verden, der konstant forandrer sig med nye trusler og angreb. Antivirus software alene er ikke nok," lyder meldingen fra Symantec.

Samtidig har avisen Wall Street Journal indrømmet, at man også har været udsat for kinesiske angreb. Det ser ud til, at hackerne har forsøgt at udspionere journalister, som dækker Kina. Formålet kan være at finde frem til kilder i det kinesiske statsapparat, der har lækket informationer til pressen.

Flere andre medier og nyhedsbureauer som Reuters og Bloomberg er også ramt af hacker-angreb, der menes at stamme fra Kina, og FBI efterforsker nu sagen som en trussel mod den nationale sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.