Artikel top billede

Danske webshops loader alt for langsomt

To sekunders-reglen holder ikke hos alle webbutikker.

Det bør ikke tage meget mere end to sekunder at loade en almindelig webbutik. Men det gør det mange steder.

Analysevirksomheden Digicure har for anden gang målt load-tiden hos danske e-butikker - og hastigheden blandt de målte hjemmesider er blevet langsommere. 


Den gennemsnitlige svartid for en netbutik er blevet længere. Den gennemsnitlige svartid i landets store webbutikker er nu 3,63 sekunder. For et år siden var tallet 3,13 sekunder.

Vi spilder altså mere tid på at vente på webbutikkerne, der burde gå deres tekniske setup og hosting-forhold igennem for at få fjernet de tekniske stopklodser.

Den langsomste i klassen

Den langsomste loader i undersøgelsen var Stadium.dk og nogle elektronikbutikker, der skulle bruge over fem sekunder på at finde siden frem.
 
De hurtigste, DINsport, Merlin og Happii, holdt sig omkring to sekunder. Se flere tal i kolonnen til højre.

"En side bør højst være to sekunder om at blive vist. Er ventetiden længere, klikker brugerne mindre på siden eller forlader den, fordi de bliver utålmodige. Det giver en dårlig oplevelse for kunden og mindre omsætning i butikken," siger direktør Jesper Helbrandt fra Digicure.

En langsom loadtid kan også betyde noget i forhold til Googles indeksering af en hjemmeside.

Men butikkerne bør være mest bekymrede over, at langsom loadtid kan aflæses direkte i salgstallene.
Jesper Helbrandt henviser til forsøg hos Amazon, der viste, at en forbedring af svartiden med et 0,1 sekund giver en forbedring af omsætningen på en procent.

Se alle tallene fra den aktuelle og den to år gamle måling hos Digicure.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.