Artikel top billede

Hostingforhandler køber to konkurrenter

Dagene er snart talte for de mindre udbydere, siger hosting-direktør, der netop er blevet opkøbt af en større konkurrent.

Kundernes stigende krav og behov for store investeringer gør det svært at være en lille spiller på hostingmarkedet. Den udvikling har selskabet bag de to hostingbrands Webglobe og ServerHosting nu taget konsekvensen af og har solgt firmaet til Zitcom i Skanderborg, som blandt andet står bag Wannafind.

Direktør Pelle Martin Smidt fra Zitcom siger, at stigende krav til sikkerhed, certificeringer og tekniske kompetencer gør det stadigt sværere at matche efterspørgslen i markedet.

"De to brands har været begrænset af deres størrelse, og det har gjort det svært for dem at møde kundernes ønsker. Med opkøbet får de adgang til en bredere produktpalette. ServerHosting og WebGlobe har over de seneste par år fået skabt sig et godt navn i branchen, og selskabet har vist flotte økonomiske resultater. Alle aktiviteter i selskabet ligner på den ene eller anden måde dem, vi udbyder i Zitcom, og derfor er vi et godt match," siger Pelle Martin Smidt.

Hos WebGlobe siger direktør Thomas Bonde, at mange hostingudbydere står ved en skillevej, hvor man skal vælge mellem at kaste sig ud i store investeringer eller at blive en del af en større butik.

"Dagene for traditionelle dedikerede serverløsninger, som vores forretning er baseret på, er snart talte," siger Thomas Bonde, som glæder sig til at blive en del af Zitcom, hvor WebGlobe og ServerHosting fortsætter som selvstændige brands.

Med sig i bagagen har WebGlobe og ServerHosting omkring 3000 kunder og en årlig omsætning på omkring fem millioner, som skal lægges oven i Zitcoms cirka 65 millioner kroner.

En stor del af Zitcoms forretning er baseret på salg gennem partnere, som selskabet ifølge Pelle Martin Smidt i dag har cirka 1.000 af.

"Vores partnere spænder fra it-forhandlere, webbureauer og mindre konsulenthuse, der laver back up-løsninger. Det kan også være den lokale it-forretning, som tidligere har leveret hardware, men som nu er gået over til at sælge hostede services, hvor vi så er leverandøren bagved," siger Pelle Martin Smidt.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.