Artikel top billede

Microsoft og Huawei udvikler smartphone til Afrika

En ny Windows Phone skal erobre det afrikanske kontinent.

Microsoft er nu gået sammen med kinesiske Huawei om at udvikle en smartphone specielt til det afrikanske marked. Den nye telefon, Huawei 4Afrika, er den første af en serie af telefoner til Afrika. Den minder meget om Ascent W1-telefonen fra Huawei; et 4-tommers display med 480 x 800 billedpunkter, en 1,2 GHz dual-core Snapdragon processor, to kameraer og 4 GB hukommelse.

Huawei oplyser, at telefonens standby-tid skulle ligge på 420 timer (lidt over to uger), og den har en tykkelse på 10 mm. Den bliver leveret med en særlig afrikansk app-store og lokale apps.

I sin blog skriver Microsoft, at telefonen er rettet mod studerende, små virksomheder og andre, der har brug for en billig smartphone. Den kommer i fire farver og skal koste 150 dollar.

Lanceringen skal i første omgang ske i Angola, Egypten, Elfenbenskysten, Kenya, Marokko, Nigeria og Sydafrika.

Samtidig har Microsoft startet et bredere 4Afrika initiativ, hvor målet blandt andet er at få én million små og mellemstore virksomheder online inden 2016.

I øjeblikket er det kun 10 procent af mobiltelefonerne i Afrika, der kan klassificeres som smartphones, men samtidig er det afrikanske kontinent et af de hurtigst voksende teknologi-markeder i verden med en samlet befolkning på mere end en milliard mennesker.

Foruden Huawei samarbejder Microsoft også med HTC, Samsung og Nokia om at få Windows Phone enheder ud på det afrikanske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere