Utilfredse kunder: 3 har længe ignoreret problem med tabte sms-beskeder

Vrede 3-kunder hævder, at teleselskabet har kendt til et problem med tabte sms-beskeder gennem flere måneder.

Teleselskabet 3 har længe kendt til det problem med selskabets 4G-net, der gennem den seneste tid har sendt mange kunders sms-beskeder ud i intetheden. 

Det hævder 3-kunden David Friderichsen. Han er en af flere 3-kunder, der oplyser til ComON, at de allerede gjorde 3 opmærksom på problemet sidste år.

David Friderichsen har både oplevet problemet med sin arbejstelefon, en Nokia Lumia 920, og med den iPhone 5, som han bruger privat. 

3 til kunde: Det er Nokias problem
Han kontaktede 3 første gang i december, da han oplevede, at der var sms-beskeder, som gik tabt eller først ankom med flere dages forsinkelser, når han brugte sin Nokia Lumia 920.

"Men 3's kundeservice fortæller mig, at problemet ikke ligger hos dem, men at det er en software-fejl på telefonen. Det er på trods af, at problemet ikke opstod på andre netværk, og at en af mine kolleger har oplevet præcis det samme med en Samsung Galaxy," siger David Friderichsen til ComON.

David Friderichsen fortæller desuden, at han og flere andre løbende siden december har påtalt problemstillingen på 3's Facebook-side.  

En anden 3-kunde fortæller samme historie og oplyser følgende i en mail til ComON:

"3's kundeservice har spist os af med, at det var Nokia og Samsungs problem. Og ja, nu er vi snart på tredje måned, hvor vi ikke kan stole på, at de sms-beskeder, der sendes til os, rent faktisk når frem," skriver 3-kunden.

Men hos 3 hævder pressechef Stine Green Paulsen, at selskabet først fik øjnene op for problemet, da ComON og efterfølgende en lang række kunder gjorde dem opmærksom på problemet i sidste uge. 

I første omgang lød selskabets forklaring til ComON, at der sandsynligvis blot var tale om en mindre overbelastning af 4G-nettet.

Men senere måtte 3 erkende, at problemet var mere omfattende end som så.

3: Vi efterprøver altid 
Stine Green Paulsen fortæller, at 3 altid efterprøver det, når kunder kommer med denne type henvendelser.

"Men hvis vores test ikke viser noget, og det kun er en eller to kunder, der oplever det, så antager vi, at det skyldes en fejl med kundens telefon," siger hun. 

Stine Green Paulsen vil dog ikke afvise, at de pågældende kunder rent faktisk har oplevet sms-problemet, lang tid før 3 selv begyndte at tage det alvorligt.

"Men det er svært for mig at sige, hvad der er tilfældet i denne konkrete situation. Det kan jo også være, at der rent faktisk har været et problem med deres telefoner," siger hun.

Tirsdag formiddag oplyste 3, at sms-problemet nu skulle være løst.

Læs også:

Godt nyt til 3-kunder: Sms-koks er endelig blevet rettet

3 bekræfter: Sms-beskeder går tabt med 4G-forbindelse 

Sms-beskeder går tabt: 3 ramt af 4G-koks efter iPhone-opdatering

Mobilselskabet 3: Sådan live-chatter vi med kunderne


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.