Artikel top billede

Nordkorea: Kan du gætte Den Store Leders mystiske smartphone?

Den nordkoreanske magthaver har endelig fået en smartphone. Men hvem har lavet den?

Det er ikke så længe siden, at folk blev smidt i fængsel i Nordkorea for at eje en mobiltelefon. Men det gælder ikke for landets Store Leder, Kim Jong-un, som nu har fået sig en rigtig smartphone. Et nyt billede fra et møde mellem Kim Jong-un og hans øverste sikkerheds-rådgivere viser en uidentificeret mobil ved hans side. Det har udløst vilde spekulationer om, hvad det er for en telefon, og hvordan den er kommet til det lukkede land. Det skriver avisen The Telegraph.

Sydkoreanske medier spekulerer nu på, at der kan være tale om en telefon fra Samsung, HTC eller Apple. I Nordkorea har de statsstyrede medier ikke helt den samme frihed til at komme med den slags teorier.

Men Samsung afviser, at der skulle være tale om en af selskabets telefoner. Det ville også være en dårlig sag for den sydkoreanske gigant, hvis den nordkoreanske diktator nu bruger en Samsung-smartphone til at styre sine undersåtter.

En talsmand for den sydkoreanske regering har også meldt sig og forklarer, at landets efterretnings-tjeneste har analyseret billedet og konkluderet, at telefonen kommer fra taiwanesiske HTC.

Hos producenten HTC vil man ikke kommentere denne oplysning, men siger kun, at man glæder sig over "alle brugere".

Det kan være et politisk valg. Kim Jong-un vil næppe bruge et produkt fra ærkefjenden USA, og hvis han benytter en Samsung-telefon, er det samtidig en erkendelse af, at den sydlige del af den koreanske halvø er mere teknologisk fremskreden end norden.

Så er det mere sikkert at vælge en kinesisk eller taiwanesisk producent - selv om telefonen sandsynligvis kører med Android, der kommer fra Google i USA.

Nordkorea har sit eget mobilnet og sit eget lukkede intranet, men det er kun udvalgte personer, der har adgang til det. Kim Jong-un, der menes at være i slutningen af 20'erne, overtog efter sin fars død i december 2011.

Den tidligere Google-chef Eric Schmidt har netop været på besøg i landet sammen med en amerikansk delegation. Et besøg, der er dokumenteret i hans datters blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.