Artikel top billede

Luksusmærke lancerer vanvittig dyr Android-telefon

Hva'for en krise?

Mens Apple i øjeblikket lader til at arbejde på en billigere udgave af sin iPhone, vælger luksusmobil-mærket Vertu at fortsætte med at lave absurd dyre telefoner. 

Vertu har netop lanceret sin første Android-telefon ved navn Vertu Ti, og den kommer til at koste intet mindre end 7.900 euro, svarende til cirka 58.000 kroner.

På trods af den høje pris er telefonen dog ikke udstyret med 4G. Til gengæld har Vertu Ti en ramme af titanium, en safir-skærm, der er næsten umulig at ridse, og et lydsystem der er udviklet i samarbejde med danske Bang & Olufsen.

"Vertu vil aldrig være først med den nyeste teknologi. Her handler det i stedet om håndværk og den teknologi, der er relevant," siger Vertus chefdesigner Hutch Hutchison til BBC.

Produceret i England

Hver telefon er samlet i hånden på Vertus fabrik i England, og navnet på den person, der har samlet telefonen, er laserindgraveret på indersiden af det låg, der dækker over telefonens simkort.

Der er ingen tvivl om, at Vertu-telefoner er særdeles eksklusive og henvender sig til en meget specifik og velhavende målgruppe, der stiller andre krav til produktet end den gængse forbruger.

Derfor medfølger der også fri adgang til en gratis tjener, når folk køber en Vertu-telefon. En såkaldt concierge-service.

Med et enkelt tryk på en særlig knap på mobil-telefonen bliver brugeren stillet om til sin egen "concierge", der eksempelvis kan hjælpe med at bestille hotelværelser eller reservere borde på restauranter.

Fravalgte Windows Phone

Vertu var tidligere ejet af Nokia, og virksomhedens tidligere telefoner brugte derfor Nokias Symbian-styresystem.

Efter bruddet med Nokia har valget derfor stået mellem Android og Windows Phone som fremtidig platform.

Her faldt valget på Android, der ifølge Vertus administrerende direktør, Perry Oosting, har et betydeligt mere attraktivt økosystem.

Lille skærm, høj vægt

Sammenlignet med mange af de nye telefoner på markedet har Vertu Ti en relativt lille skærm på 3,7 tommer og er forholdsvis tung.

Den vejer 180 gram, hvilket er fem gram mindre end den nye Nokia Lumia 920, der dog til gengæld har en skærm på 4,5 tommer.

Til sammenligning vejer en iPhone 5 med en skærm på 4 tommer 112 gram, mens en Samsung Galaxy S3 med en skærm på 4,8 tommer vejer 118 gram.

Læs også:
 

Her er verdens mest kiksede blærerøvsmobiler 

Dansk firma laver sindssyg mobil til gamle blærerøve
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?