Artikel top billede

Luksusmærke lancerer vanvittig dyr Android-telefon

Hva'for en krise?

Mens Apple i øjeblikket lader til at arbejde på en billigere udgave af sin iPhone, vælger luksusmobil-mærket Vertu at fortsætte med at lave absurd dyre telefoner. 

Vertu har netop lanceret sin første Android-telefon ved navn Vertu Ti, og den kommer til at koste intet mindre end 7.900 euro, svarende til cirka 58.000 kroner.

På trods af den høje pris er telefonen dog ikke udstyret med 4G. Til gengæld har Vertu Ti en ramme af titanium, en safir-skærm, der er næsten umulig at ridse, og et lydsystem der er udviklet i samarbejde med danske Bang & Olufsen.

"Vertu vil aldrig være først med den nyeste teknologi. Her handler det i stedet om håndværk og den teknologi, der er relevant," siger Vertus chefdesigner Hutch Hutchison til BBC.

Produceret i England

Hver telefon er samlet i hånden på Vertus fabrik i England, og navnet på den person, der har samlet telefonen, er laserindgraveret på indersiden af det låg, der dækker over telefonens simkort.

Der er ingen tvivl om, at Vertu-telefoner er særdeles eksklusive og henvender sig til en meget specifik og velhavende målgruppe, der stiller andre krav til produktet end den gængse forbruger.

Derfor medfølger der også fri adgang til en gratis tjener, når folk køber en Vertu-telefon. En såkaldt concierge-service.

Med et enkelt tryk på en særlig knap på mobil-telefonen bliver brugeren stillet om til sin egen "concierge", der eksempelvis kan hjælpe med at bestille hotelværelser eller reservere borde på restauranter.

Fravalgte Windows Phone

Vertu var tidligere ejet af Nokia, og virksomhedens tidligere telefoner brugte derfor Nokias Symbian-styresystem.

Efter bruddet med Nokia har valget derfor stået mellem Android og Windows Phone som fremtidig platform.

Her faldt valget på Android, der ifølge Vertus administrerende direktør, Perry Oosting, har et betydeligt mere attraktivt økosystem.

Lille skærm, høj vægt

Sammenlignet med mange af de nye telefoner på markedet har Vertu Ti en relativt lille skærm på 3,7 tommer og er forholdsvis tung.

Den vejer 180 gram, hvilket er fem gram mindre end den nye Nokia Lumia 920, der dog til gengæld har en skærm på 4,5 tommer.

Til sammenligning vejer en iPhone 5 med en skærm på 4 tommer 112 gram, mens en Samsung Galaxy S3 med en skærm på 4,8 tommer vejer 118 gram.

Læs også:
 

Her er verdens mest kiksede blærerøvsmobiler 

Dansk firma laver sindssyg mobil til gamle blærerøve
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.