Artikel top billede

Spørg dine kunder til råds med denne sms-tjeneste

Dansk web-iværksætter får million-investering til at udvikle billige, mobile markedsundersøgelser.

Både McDonald's, Ebay og Carlsberg har set lyset i danske Opeepl Insights. Det har fået en dansk investor til at kaste et millionbeløb efter iværksætterfirmaet.

Opeepl Insights laver mobile markedsundersøgelser, der adskiller sig fra traditionelle markedsundersøgelser på farten. Via Opeepl kan man lynhurtigt udsende spørgsmål til repræsentative grupper via sms - og på den måde få input til nye produkter eller markedets opfattelse af aktuelle kampagner eller produkter.

"Man kan sige, at sms er en gammel teknologi, men det er stadig den mest udbredte platform. Den har den fordel, at folk oftest med det samme kigger, når de modtager en sms. Det gør, at man kan få nogle lynhurtige besvarelser. Og så er det meget repræsentativt," fortæller stifter og direktør Morten Korch-Haahr til ComON.

Han peger på, at smartphones trods meget omtale stadig kun har en udbredelse på 47 procent i Danmark, og derfor vil man ikke få svar fra en repræsentativ gruppe, hvis man for eksempel brugte apps.

Vi skal kopiere Googles succes

Millioninvesteringen skal blandt andet anvendes til at forfølge en markedsmodel, der minder om Google Adwords. Opeepl vil være markedsanalysernes svar på "Google Adwords".

"Google Adwords fik selv de lokale håndværkere til at købe annoncer, fordi de prismæssigt blev tilgængelige for dem. Det samme ser vi en mulighed for med markedsanalyser, der nemt kan koste 20.000-25.000 kroner at lege med," siger Morten Korch-Haahr.

Hans undersøgelser er nede på et niveau omkring 700 kroner per undersøgelse.

Derfor holder eBay og McDonalds af os

Siden starten i september sidste år har både Carlsberg, McDonald's, eBay og Go´Aften Danmark testet den danske SaaS-baserede tjeneste, hvor firmaerne via web kan udsende sms'er til et repræsentativt panel - på under en time. Både til markedsundersøgelser og eller meningsmålinger.

Det har eBay for eksempel anvendt til at få svar på brugernes umiddelbare indtryk af nye funktioner, som firmaets udviklere brainstormede på. Hos Carlsberg har man anvendt teknologien til at måle, hvilke af deres sponsorater der var mest effektive. McDonald's har fået svar på, hvordan kunderne opfattede nye ting på menukortet.

Millionbeløbet er hemmeligt. Det samme er navnet på den danske angel investor, der har leveret det.

Opeepl har kontor hos det ambitiøse kontorfællesskab Founders House i indre København. ComON har tidligere besøgt stedet:

Se også:

Besøg hos 13 fremadstormende iværksætterfirmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.