Artikel top billede

Spørg dine kunder til råds med denne sms-tjeneste

Dansk web-iværksætter får million-investering til at udvikle billige, mobile markedsundersøgelser.

Både McDonald's, Ebay og Carlsberg har set lyset i danske Opeepl Insights. Det har fået en dansk investor til at kaste et millionbeløb efter iværksætterfirmaet.

Opeepl Insights laver mobile markedsundersøgelser, der adskiller sig fra traditionelle markedsundersøgelser på farten. Via Opeepl kan man lynhurtigt udsende spørgsmål til repræsentative grupper via sms - og på den måde få input til nye produkter eller markedets opfattelse af aktuelle kampagner eller produkter.

"Man kan sige, at sms er en gammel teknologi, men det er stadig den mest udbredte platform. Den har den fordel, at folk oftest med det samme kigger, når de modtager en sms. Det gør, at man kan få nogle lynhurtige besvarelser. Og så er det meget repræsentativt," fortæller stifter og direktør Morten Korch-Haahr til ComON.

Han peger på, at smartphones trods meget omtale stadig kun har en udbredelse på 47 procent i Danmark, og derfor vil man ikke få svar fra en repræsentativ gruppe, hvis man for eksempel brugte apps.

Vi skal kopiere Googles succes

Millioninvesteringen skal blandt andet anvendes til at forfølge en markedsmodel, der minder om Google Adwords. Opeepl vil være markedsanalysernes svar på "Google Adwords".

"Google Adwords fik selv de lokale håndværkere til at købe annoncer, fordi de prismæssigt blev tilgængelige for dem. Det samme ser vi en mulighed for med markedsanalyser, der nemt kan koste 20.000-25.000 kroner at lege med," siger Morten Korch-Haahr.

Hans undersøgelser er nede på et niveau omkring 700 kroner per undersøgelse.

Derfor holder eBay og McDonalds af os

Siden starten i september sidste år har både Carlsberg, McDonald's, eBay og Go´Aften Danmark testet den danske SaaS-baserede tjeneste, hvor firmaerne via web kan udsende sms'er til et repræsentativt panel - på under en time. Både til markedsundersøgelser og eller meningsmålinger.

Det har eBay for eksempel anvendt til at få svar på brugernes umiddelbare indtryk af nye funktioner, som firmaets udviklere brainstormede på. Hos Carlsberg har man anvendt teknologien til at måle, hvilke af deres sponsorater der var mest effektive. McDonald's har fået svar på, hvordan kunderne opfattede nye ting på menukortet.

Millionbeløbet er hemmeligt. Det samme er navnet på den danske angel investor, der har leveret det.

Opeepl har kontor hos det ambitiøse kontorfællesskab Founders House i indre København. ComON har tidligere besøgt stedet:

Se også:

Besøg hos 13 fremadstormende iværksætterfirmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere