Artikel top billede

Sådan vil HP styrke salget gennem forhandlere

HP Danmark vil bruge flere kræfter på at hjælpe sine forhandlere. Og så skal vi være hurtigere til at træffe beslutninger, lyder det.

Hardwareproducenten HPs danske afdeling er på vej gennem et større make-over af sin forhandler-strategi for at tilføre mere power til salget gennem forhandlere. Og det gælder både salget gennem de helt store forhandlere, og de forhandlere, som er rettet mod kunder i SMB- og midmarket-segmentet.

"Vi afsætter flere rent danske ressourcer til at håndtere hele vores kanalforretning blandt andet med hjælp til at lave salgskampagner og forretningsplaner for vores partnere," siger enterprise kanalchef i HP Danmark, Torben Færch.

En del af øvelsen går ifølge HP ud på at stille skarpt på de enkelte forhandleres behov, alt efter hvilke markeder de henvender sig til.

Øverst i pyramiden er fortsat en række enterprise-partnere, som har muskler og certificeringer til at betjene meget store danske kunder.

I mellem-markedet arbejder HP med 20-30 strategiske partnere som skal håndtere størstedelen af salget til denne type kunder.

Men også i den lave ende af markedet sætter HP nu foden på speederen. Omkring 700 forhandlere bliver nu tilknyttet den del af producentens forhandler-program, som internt i HP går under betegnelsen SBSO (Small Business/SmallOffice). Den type forhandlere kan ifølge HP se frem til enklere og stærkere kontakt til producenten.

"De 700 partnere får en god og stærk dækning både via direkte kontakt og via mails og en særlig web-portal," siger pc- og printkanalchef Thomas Persson, som understreger, at HP over en bred front tilfører sin forhandler-kanal flere ressourcer.

"Endelig vil vi videreudvikle vores OER-partnere (Office Equipment Retail, red.), så de kan supplere deres eksisterende salg af blæk, toner og andre supplies-prrdukter med printer- og pc hardware," siger Thomas Persson.

Læs mere:

En myte at alt bliver bestemt i Stockholm

Den nye stil i HP skal samtidig gøre op med, hvad Thomas Persson betegner som "myten" om, at alt i HP bliver bestemt i Stockholm.

"Vi ved godt, at nogle forhandlere har siddet med en fornemmelse af, at alt for mange af vores beslutninger er blevet taget i Stockholm. Men det er en myte. Der er intet hovedkontor i Stockholm. Vi har haft en skandinavisk organisation, men beslutninger er i høj grad blevet taget lokalt," siger Thomas Persson og fortæller, at HP Danmark siden nytår har refereret direkte til den vesteuropæiske region (GWE - Great Western Europe), som i forhold til salgsarbejdet i øvrigt kun skal tages i ed i forbindelse med større enterprise-ordrer.

På retailmarkedet fastholder HP dog en fælles skandinavisk salgsorganisation af den enkle grund at de største spillere som eksempelvis Elgiganten og Expert netop opererer på tværs af de skandinaviske lande.

"Men under alle omstændigheder skal vi være agile og i stand til at træffe hurtige beslutninger, så vores partnere ikke mærker forskel på, hvor de enkelte beslutninger bliver taget," siger Thomas Persson.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.