Artikel top billede

Facebook er ramt af Java-angreb

Facebook fortæller nu at flere medarbejdere har været udsat for et målrettet angreb, hvor hackerne har udnyttet et hidtil ukendt Java-sikkerhedshul.

Det sociale netværk Facebook har været udsat for et større internet-angreb. Det fortæller selskabet i sin egen blog. Flere Facebook-medarbejdere har fået deres computere inficeret med malware. Men der er ingen tegn på, at Facebook-brugernes data er blevet kompromitteret.

En håndfuld medarbejdere hos firmaet har besøgt et websted for mobile udviklere, der var inficeret med malware. Her har man udnyttet et hidtil ukendt Java-sikkerhedshul til at smugle koden ind på de ansattes bærbare computere. Det har fungeret, selvom computerne er udstyret med antivirus-software og de seneste opdateringer.

Sikkerhedsfolkene hos Facebook opdagede den mistænkelige trafik og fandt efterfølgende flere inficerede notebooks.

Facebook fortæller, at man har informeret Java-firmaet Oracle om sikkerhedshullet, der blev lukket med en opdatering den 1. februar.

Samtidig er det sociale netværk ikke de eneste, der har været målet i det seneste angreb. Flere andre er også blevet angrebet og infiltreret, hedder det i bloggen, men den sætter ikke navne på, hvem det er.

Facebook fortæller, at man har delt oplysninger om angrebet med de andre ramte virksomheder, og man har informeret myndighederne, der har indledt en efterforskning.

I den seneste tid har der også været angreb mod New York Times og Wall Street Journal, hvor det menes, at bagmændene skal findes i Kina. Det er uklart, om der er en forbindelse mellem angrebene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.