Artikel top billede

Also Actebis nærmer sig halv milliard i overskud

Distributøren trodser krisen og forbedre sig over hele linjen. Danmark og Norden bidrager til festen.

Den forholdsvis nyudnævnte koncernchef for Also Actebis Gustavo Müller-Hergt har ikke noget at klage over. I det netop afleverede årsregnskab fra den europæiske distributionsgigant kan han fremlægge et regnskab, som kommer ud med et markant forbedret overskud.484 millioner kroner før skat i 2012 lyder resultatet på. Det er en forbedring på mere end 60 procent i forhold til 2011. Det fremgå af en meddelelse til børsen.

Efter skat har Also Actebis 345 millioner til at lune bundlinjen.

Dermed understreger den tysk-schweiziske distributionskoncern, som er resultatet af fusionen mellem schweiziske Also og tyske Actebis, at der er blevet skabt en reel og overskudsgivende modspiller til de to store amerikanskejede distributører Tech Data og Ingram Micro.

Med en total omsætning på 47 milliarder kroner, heraf 12,5 milliarder i den region, der indeholder Norden og Østeuropa, markerer Also Actebis sig som en klar nummer tre på det europæiske broadlinedistributionsmarked.

Men der er stadig et stykke vej op til Tech Data, hvis seneste tal viste en omsætning på knap 90 milliarder i Europa. Også Ingram Micro, der i 2012 havde en europæisk omsætning på knap 60 milliarder kroner, ligger klart foran Also Actebis.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.