Artikel top billede

Ny tablet-version af Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu Linux også til tablet-pc'er.

Forleden kunne sydafrikanske Canonical præsentere det nye Ubuntu Phone, der er tæt knyttet sammen med desktop-udgaven af den populære Linux-distribution, og nu kommer så en særlig udgave af Ubuntu til tablet-pc'er. Det skal lanceres som en konkurrent til iOS og Android (der også bygger på Linux).

Der er mange lighedspunkter mellem Ubuntu Phone og det nye Ubuntu on Tablets. På velkomst-skærmen kan man vælge mellem forskellige konti, herunder også en gæstekonto, så man kan udlåne enheden til andre uden risiko for, at de kan ændre indstillingerne.

Ligesom i Ubuntu Phone er der en favorit-bjælke med apps i venstre side, og man kan hente en app-oversigt, der viser alle aktive applikationer.

Ved at føre fingeren mod højre skifter man til den såkaldte "Side Stage", hvor brugeren så kan springe mellem de forskellige apps. Konceptet minder meget om Metro-brugerfladen i Windows 8.

Ubuntu on Tablets indeholder en komplet version af Linux-distributionen. Det betyder også, at man kan tilslutte et tastatur og mus og bruge enheden som en normal computer.

Canonical fremhæver, at det nye Ubuntu understøtter ægte multitasking, hvor både phone- og tablet-apps kan være åbne på skærmen samtidig. Tablet-brugerfladen understøtter skærmstørrelser fra 5 til 20 tommer og opløsninger fra 100 til 450 ppi.

Brugerens personlige data er beskyttet med kryptering og tablet-operativsystemet skulle dermed også være egnet til arbejdsbrug.

"En Ubuntu tablet er en sikker tynd klient, som kan administreres med de samme værktøjer som enhver Ubuntu server eller desktop," siger Stephane Verdy, der er ansvarlig for enterprise desktop produkter hos Canonical.

Den første Touch Developer Preview af Ubuntu kommer i dag med installations-vejledninger til Nexus 7 og Nexus 10 tablet-pc'er og nogle smartphones som Nexus 4 og Galaxy Nexus.

Canonical fremhæver, at den samme Ubuntu-applikation kan køre både på smartphones, tablet-pc'er, computere og fjernsyn. Det skal gøre det attraktivt for udviklere at skabe apps til platformen.

Der er flere nye platforme til smartphones og tablet-pc'er på vej. I de kommende måneder kommer både Jolla og Firefox OS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.