Artikel top billede

Ny tablet-version af Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu Linux også til tablet-pc'er.

Forleden kunne sydafrikanske Canonical præsentere det nye Ubuntu Phone, der er tæt knyttet sammen med desktop-udgaven af den populære Linux-distribution, og nu kommer så en særlig udgave af Ubuntu til tablet-pc'er. Det skal lanceres som en konkurrent til iOS og Android (der også bygger på Linux).

Der er mange lighedspunkter mellem Ubuntu Phone og det nye Ubuntu on Tablets. På velkomst-skærmen kan man vælge mellem forskellige konti, herunder også en gæstekonto, så man kan udlåne enheden til andre uden risiko for, at de kan ændre indstillingerne.

Ligesom i Ubuntu Phone er der en favorit-bjælke med apps i venstre side, og man kan hente en app-oversigt, der viser alle aktive applikationer.

Ved at føre fingeren mod højre skifter man til den såkaldte "Side Stage", hvor brugeren så kan springe mellem de forskellige apps. Konceptet minder meget om Metro-brugerfladen i Windows 8.

Ubuntu on Tablets indeholder en komplet version af Linux-distributionen. Det betyder også, at man kan tilslutte et tastatur og mus og bruge enheden som en normal computer.

Canonical fremhæver, at det nye Ubuntu understøtter ægte multitasking, hvor både phone- og tablet-apps kan være åbne på skærmen samtidig. Tablet-brugerfladen understøtter skærmstørrelser fra 5 til 20 tommer og opløsninger fra 100 til 450 ppi.

Brugerens personlige data er beskyttet med kryptering og tablet-operativsystemet skulle dermed også være egnet til arbejdsbrug.

"En Ubuntu tablet er en sikker tynd klient, som kan administreres med de samme værktøjer som enhver Ubuntu server eller desktop," siger Stephane Verdy, der er ansvarlig for enterprise desktop produkter hos Canonical.

Den første Touch Developer Preview af Ubuntu kommer i dag med installations-vejledninger til Nexus 7 og Nexus 10 tablet-pc'er og nogle smartphones som Nexus 4 og Galaxy Nexus.

Canonical fremhæver, at den samme Ubuntu-applikation kan køre både på smartphones, tablet-pc'er, computere og fjernsyn. Det skal gøre det attraktivt for udviklere at skabe apps til platformen.

Der er flere nye platforme til smartphones og tablet-pc'er på vej. I de kommende måneder kommer både Jolla og Firefox OS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere