Artikel top billede

To danske drenge straffet for facerape

Drengestreger eller kriminel handling? Retten har talt.

To teenagedrenge må finde bankbogen frem efter drilleri på Facebook.

Retten i Helsingør har idømt de to drenge bødestraffe på op til 4000 kroner for at fifle med en jævnaldrende piges Facebook-konto.

Drengene havde fået adgang til pigens Facebook-konto og blandt andet udskiftet pigens profilbillede, hvor hun poserede sammen med sin kæreste, til et billede, hvor hun var i selskab med en penis.

Et begreb der i daglig tale omtales som "facerape".

Det skulle angiveligt være det første tilfælde i Danmark, hvor nogen er blevet straffet for facebook-fænomenet. Lignende sager har før vist sig i for eksempel Sverige - og ifølge en undersøgelse skulle 50 procent af de svenske unge have oplevet at blive "facerapet".

"Facerape" kan både være en ondsindet handling og uskyldigt drilleri. Men mange har tydeligvis svært ved at skelne. Se for eksempel disse to eksempler på sider, hvor folk hylder og fejrer hinandens facerapes: her og her.

Derfor blev de dømt

Udøvere af facerape kan i teorien blive sigtet for hacking med fængselsstraf til følge. De to danske drenge blev i stedet sigtet efter straffelovens paragraffer om: "overtrædelse af brevhemmeligheden, blufærdighedskrænkelse og for at viderebringe meddelelser om andres forhold". Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ud over at udskifte pigens billede havde de to også gjort flere af pigens private beskeder offentlige, så alle hendes Facebook-venner kunne se dem.

De to drenge fik henholdsvis en bøde på 2000 og 4000 kroner, da de mødte ved Retten i Helsingør. Men også et tiltalefrafald.

"Sagen gik ud på, at de skulle have en ordentlig skideballe. Reelt var det grove drengestreger. Anklagemyndigheden besluttede, at det kan afgøres med et tiltalefrafald," siger anklagerfuldmægtig Bernt Farver til avisen.

Politiet fandt frem til drengene ved at følge sporet til den ip-adresse, de havde benyttet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.