Artikel top billede

Her er Nvidias nye super-grafikkort

Nvidia bruger navnet fra verdens hurtigste supercomputer til sit nye grafikkort.

Nvidia har netop introduceret sit nye grafikkort, GeForce GFX Titan, som bruger den samme Kepler-arkitektur som Titan-supercomputeren hos Oak Ridge National Laboratory i USA. Det er verdens hurtigste supercomputer i øjeblikket, og det er nok ikke helt tilfældigt, at grafikkortet har fået det samme navn som monster-computeren.

GeForce GFX Titan indeholder syv milliarder transistorer og 2.668 GPU-kerner. Det er 75 pct. flere end i Nvidias GeForce GTX 680.

Regneydelsen oplyses til 4,5 teraflops (single-precision) og 1,3 tera-flops (double-precision), og hvis det ikke er nok, kan man kombinere op til tre grafikkort med SLI-teknologien.

Nvidia har lagt vægt på grafikkortets design, som er inspireret af supercomputeren, selvom kortet normalt bliver gemt væk inde i computeren.

Den nye GK110 chip på kortet er den hidtil største grafik-processor med Kepler-arkitektur, og der er hele 6 GB DDR5-hukommelse. Strømforbruget skulle ligge på 250 watt.

Der mangler stadig konkrete benchmark-målinger af hastigheden, men Nvidia hævder selv, at GK110 er den eneste GPU, der kan afvikle ethvert spil i alle opløsninger. Det er så en påstand, som må stå sin prøve i den kommende tid.

GeForce GFX Titan bliver lanceret den 25. februar gennem en række af Nvidias partnere, herunder Asus, Gigabyte, Inno 3D og MSI. Prisen forventes at starte ved 999 dollar i USA.

Ifølge rygter skal der i første omgang kun produceres 10.000 eksemplarer af kortet. Den høje pris begrænser også målgruppen; i Danmark kommer de nye grafikkort sandsynligvis til at koste op mod 10.000 kr.

Samtidig har Nvidia også lanceret sin første mobil-processor med integreret 4G, Tegra 4i, der tidligere har haft kodenavnet "Project Grey". Den bygger på Cortex-A9 fra ARM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?