Artikel top billede

Her er Nvidias nye super-grafikkort

Nvidia bruger navnet fra verdens hurtigste supercomputer til sit nye grafikkort.

Nvidia har netop introduceret sit nye grafikkort, GeForce GFX Titan, som bruger den samme Kepler-arkitektur som Titan-supercomputeren hos Oak Ridge National Laboratory i USA. Det er verdens hurtigste supercomputer i øjeblikket, og det er nok ikke helt tilfældigt, at grafikkortet har fået det samme navn som monster-computeren.

GeForce GFX Titan indeholder syv milliarder transistorer og 2.668 GPU-kerner. Det er 75 pct. flere end i Nvidias GeForce GTX 680.

Regneydelsen oplyses til 4,5 teraflops (single-precision) og 1,3 tera-flops (double-precision), og hvis det ikke er nok, kan man kombinere op til tre grafikkort med SLI-teknologien.

Nvidia har lagt vægt på grafikkortets design, som er inspireret af supercomputeren, selvom kortet normalt bliver gemt væk inde i computeren.

Den nye GK110 chip på kortet er den hidtil største grafik-processor med Kepler-arkitektur, og der er hele 6 GB DDR5-hukommelse. Strømforbruget skulle ligge på 250 watt.

Der mangler stadig konkrete benchmark-målinger af hastigheden, men Nvidia hævder selv, at GK110 er den eneste GPU, der kan afvikle ethvert spil i alle opløsninger. Det er så en påstand, som må stå sin prøve i den kommende tid.

GeForce GFX Titan bliver lanceret den 25. februar gennem en række af Nvidias partnere, herunder Asus, Gigabyte, Inno 3D og MSI. Prisen forventes at starte ved 999 dollar i USA.

Ifølge rygter skal der i første omgang kun produceres 10.000 eksemplarer af kortet. Den høje pris begrænser også målgruppen; i Danmark kommer de nye grafikkort sandsynligvis til at koste op mod 10.000 kr.

Samtidig har Nvidia også lanceret sin første mobil-processor med integreret 4G, Tegra 4i, der tidligere har haft kodenavnet "Project Grey". Den bygger på Cortex-A9 fra ARM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.