Artikel top billede

PlayStation 4 har hurtigere trådløst netværk og USB 3.0

Sony har nu frigivet flere tekniske detaljer om sin kommende PlayStation 4. Vi tager et kig på, hvad der gemmer sig inde i konsollen.

Det er næsten paradoksalt, at Sony stadig ikke vil afsløre hvordan den nye PlayStation 4 kommer til at se ud, mens der er mange oplysninger om konsollens tekniske specifikationer. Vi ved altså næsten intet om konsollens ydre, men rigtig meget om, hvad der gemmer sig inde i boksen.

Efter nattens præsentation i New York har Sony frigivet et længere dokument med flere tekniske detaljer om konsollen. Det beskriver også de forskellige nye funktioner, der skal gøre PS4 til konsol-kongen.

Sony skifter til x86-arkitekturen, der er kendt fra pc-verdenen, og bruger en integreret chip med både CPU (hovedprocessor) og GPU (grafikprocessor) på samme chipflade. CPU'en er en 64-bit Jaguar-processor fra AMD med otte kerner. Taktfrekvensen skulle ligge omkring 1,6 GHz.

Jaguar er en ny arkitektur, der er udviklet til processorer med et meget begrænset strømforbrug på 5-25 watt.

GPU'en er anbragt på samme chip og kommer også fra AMD. Det er en Radeon-baseret grafik-processor med 18 såkaldte compute units, der har en regneydelse på 1,84 teraflops.

Det er lidt mere end desktop-grafikkortet Radeoen HD 7850, hvor AMD muligvis har hentet GPU'en til PS4.

Sony bruger dog betegnelsen "next-generation Radeon based graphics engine" i sit materiale, og det kan hentyde til, at der er tale om den kommende GCN2 arkitektur, der kommer i Radeon HD 8000 senere i år.

Både CPU og GPU skal deles om 8 GB fælles systemhukommelse, og det er den hurtige GDDR5 RAM, som også kendes fra pc-grafikkort.

Det er også den første x86-processor, der bruger GDDR5 som almindelig arbejdshukommelse. Men i konsoller er det helt normalt at arbejde med "unified memory", hvor man ikke skelner mellem hoved- og grafik-hukommelse.

PS4 indeholder en indbygget harddisk, men Sony vil ikke fortælle noget om hastighed eller kapacitet endnu. Der er også et optisk drev med 6x Blu-ray og 8x dvd-hastighed.

I forhold til forgængeren er der kun ét nyt interface: USB 3.0 (også kaldet Super-Speed USB). Desuden har konsollen de sædvanlige stik til HDMI, analog AV-ud og optisk lydudgang og den understøtter Ethernet, Bluetooth 2.1 og WLAN (802.11 b/g/n).

Den gamle PS3 har kun b/g med langsommere hastighed. Men Sony fortæller ikke, hvor mange trådløse antenner man vil kombinere i PS4, hvilket er afgørende for hastigheden.

Det nye 3d-kamera "PlayStation 4 Eye" har en maksimal opløsning på 1.280 x 800 pixels ved 60 billeder i sekundet og kommer med et to meter langt kabel.

I dette dokument findes specifikationerne for controlleren, som er den eneste del af hardwaren, hvor Sony allerede har fremvist designet. Den måler 16,2 x 5,2 x 9,8 cm og vejer 210 gram.

Den nye DualShock 4 controller indeholder blandt andet et gyroskop og accellerometer, ligesom det kendes fra smartphones og tablet-pc'er, og den har et stik til headsets og en særlig udvidelsesport.

Der er flere nye knapper og et berøringsfølsomt touchpad samt en lysbjælke med tre LED'er i toppen, der kan skifte mellem forskellige farver.  

Lysbjælken skal gøre det lettere at se, hvem der styrer hvilke figurer i spillet, og desuden kan lyset blinke i forskellige rytmer for at informere spilleren om, at man er såret eller snart skal hente mere energi.

Der er også en indbygget højttaler i controlleren, og et mono-headset bliver leveret sammen med konsollen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.