Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

It-giganter i kamp: Hvem har det flotteste hovedkvarter?

Nu er det Nvidia, der bygger et nyt hovedsæde med et meget markant udseende.

Google er kendt for sit Googleplex i Silicon Valley. Apple bygger lige nu et nyt gigantisk hovedkvarter, der bliver sammenlignet med et rumskib. Adobe har åbnet et stort kontor med basketball-bane og spilrum i Salt Lake City. Det handler ikke kun om at skaffe tag over hovedet for sine medarbejdere. Bygningen sender også et signal om selskabets storhed - ligesom faraoernes pyramider. Samtidig er der ofte en direkte forbindelse mellem bygningens arkitektur og selskabets produkter.

Det ses med stor tydelighed i planerne for Nvidias nye hovedkvarter. Nvidia fylder 20 år i denne måned, og selskabet er vokset fra de første tre medarbejdere til flere end 8.000 ansatte, der er fordelt over mange lande. Det eksisterende hovedkvarter i Santa Clara er for lille, og nu er det tid til at bygge et nyt domicil på den anden side af gaden.

Firmachef Jen Hsun-Huang fortæller om bygningen og viser de første billeder i denne blog. Han har store ord om byggeriet.

"Det skal være et symbol, en fysisk manifestation, af vores vision for selskabet," som han udtrykker det.

På de første billeder kan man se, at bygningens grundform er en trekant - den samme trekant, som også er en fundamental byggesten for computergrafik.

Jen Hsun-Huang fortæller også, at bygningen er designet til gruppearbejde med store åbne rum.

Byggeriet skal starte i juni 2013, og efter planen være færdig to år senere.

Nvidia er kendt for sine grafikkort, men selskabet fokuserer nu på mobile chips som Tegra 4 og den nye håndholdte Shield-konsol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?