Artikel top billede

Google: Vores nye Chromebook har den højeste pixel-tæthed

Nu har Google præsenteret sin Chromebook Pixel med touch-skærm og en Retina-lignende opløsning.

Som ComON kunne fortælle torsdag, har Google udviklet en Chromebook med berøringsfølsom skærm. Nu har Google selv præsenteret den nye Chromebook Pixel i et blog-indlæg. Den har en 12,85 tommers touch-skærm og en meget høj billedopløsning på 2.560 x 1.700 pixel.

Det giver en pixel-tæthed på 239 ppi (pixels per inch). Til sammenligning har MacBook Pro Retina med 15 tommer en pixel-tæthed på 220 ppi.

Det er altså en Chromebook i luksusklassen, som Google har lanceret, og det er et overraskende skridt. Indtil nu har Chromebooks været et billigt alternativt til traditionelle bærbare computere.

Men den nye Chromebook Pixel skal koste 1.299 dollar i USA eller 1.049 pund i Storbritannien. Dermed er prisen næsten på niveau med MacBook Pro.

Det er også mere end seks gange højere end prisen for den billigste Chromebook fra Acer, der koster 199 dollar.

Så det er tydeligt, at Google bevæger sig ind i et helt nyt segment. Chromebook Pixel måler 29,8 x 22,5 centimeter og vejer 1,52 kilo. Den indeholder en Intel i5-processor med 1,8 GHz og 4 GB hukommelse samt en SSD med 32 eller 128 GB.

Det webbaserede Chrome OS kører applikationerne i skyen, og brugeren får 1 TB lagerplads hos Google Drive gratis i et år.

Der kommer også en version af Chromebook Pixel med indbygget 4G-modem for 1.499 dollar.

Google hævder selv, at computerens skærm har en højere pixel-tæthed end nogen anden skærm til bærbare computere i dag.

Chromebook Pixel skal sælges gennem Googles egen Play-butik i USA og Storbritannien. Den normale udgave med Wi-Fi kommer i næste uge, mens 4G-versionen først lanceres i april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.