Artikel top billede

Google: Vores nye Chromebook har den højeste pixel-tæthed

Nu har Google præsenteret sin Chromebook Pixel med touch-skærm og en Retina-lignende opløsning.

Som ComON kunne fortælle torsdag, har Google udviklet en Chromebook med berøringsfølsom skærm. Nu har Google selv præsenteret den nye Chromebook Pixel i et blog-indlæg. Den har en 12,85 tommers touch-skærm og en meget høj billedopløsning på 2.560 x 1.700 pixel.

Det giver en pixel-tæthed på 239 ppi (pixels per inch). Til sammenligning har MacBook Pro Retina med 15 tommer en pixel-tæthed på 220 ppi.

Det er altså en Chromebook i luksusklassen, som Google har lanceret, og det er et overraskende skridt. Indtil nu har Chromebooks været et billigt alternativt til traditionelle bærbare computere.

Men den nye Chromebook Pixel skal koste 1.299 dollar i USA eller 1.049 pund i Storbritannien. Dermed er prisen næsten på niveau med MacBook Pro.

Det er også mere end seks gange højere end prisen for den billigste Chromebook fra Acer, der koster 199 dollar.

Så det er tydeligt, at Google bevæger sig ind i et helt nyt segment. Chromebook Pixel måler 29,8 x 22,5 centimeter og vejer 1,52 kilo. Den indeholder en Intel i5-processor med 1,8 GHz og 4 GB hukommelse samt en SSD med 32 eller 128 GB.

Det webbaserede Chrome OS kører applikationerne i skyen, og brugeren får 1 TB lagerplads hos Google Drive gratis i et år.

Der kommer også en version af Chromebook Pixel med indbygget 4G-modem for 1.499 dollar.

Google hævder selv, at computerens skærm har en højere pixel-tæthed end nogen anden skærm til bærbare computere i dag.

Chromebook Pixel skal sælges gennem Googles egen Play-butik i USA og Storbritannien. Den normale udgave med Wi-Fi kommer i næste uge, mens 4G-versionen først lanceres i april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere