Artikel top billede

Lovende dansk startup slukker og lukker

Skype-støttet Memolane ville samle dine digitale minder online. Nu er firmaet selv på vej til at blive reduceret til et minde.

Dit liv på nettet skaber over tid en digital dagbog. En kaotisk en af slagsen. Det forsøgte danskfødte Memolane at lave en forretning ud af.

Men den forretning ser nu ud til at lukke.

Firmaet, der nu har baseret sig i San Francisco, skriver i en blogpost, at Memolane lukker ned for at smelte sammen med et andet firma, der også "vil give mer-værdi til de minder, vi skaber via sociale medier".

Med Memolane kunne man for eksempel samle sine Facebook-, Instagram-, Twitter- og for eksempel Last.fm-konti og på den måde skabe sig en automatisk historiebog over sit eget liv. ComON har tidligere skrevet om Memolane her.

Memolane fandt på sin tidslinje-opbygning, før Facebook introducerede Timeline-designet, der også havde fokus på at gøre minder søgbare og nemmere at finde. Skype-milliardæren Niklas Zennström fik også interesse i selskabet, som han via sit ventureinvesteringsselskab Atomicol skaffede 11 millioner kroner i kapital til.

Her er alternativerne

Det er uklart, om Memolane er blevet solgt eller fusionerer. Stifter Eric Lagier skriver i en tweet, at han ikke har nogen kommentarer til nedlukningen, men at han snart fortæller om Memolane-holdets fremtidige eventyr.

Man må dog formode, at det bliver i en lidt anden boldgade. I sit blogindlæg opfordrer Memolane, at brugere, der har været glade for tjenesten, kan prøve for eksempel Timehop, der er en direkte konkurrent til det nuværende Memolane. Et andet alternativ til at samle mange sociale tjenester under en paraply er JoliCloud.

Memolane opstod ved den såkaldte Startup Weekend i 2010, hvor man bringer idé til prototype - eller den første færdige version af produktet - på cirka to døgn. Se Eric Lagier forklare om de oprindelige tanker bag Memolane i videoen nederst.

Memolane lukker allerede ned i dag, og alle data slettes. Da Memolane kun er en aggregator - altså indsamler data fra andre kilder - så forsvinder dataene ikke på de oprindelige netværk og platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.