Artikel top billede

Lovende dansk startup slukker og lukker

Skype-støttet Memolane ville samle dine digitale minder online. Nu er firmaet selv på vej til at blive reduceret til et minde.

Dit liv på nettet skaber over tid en digital dagbog. En kaotisk en af slagsen. Det forsøgte danskfødte Memolane at lave en forretning ud af.

Men den forretning ser nu ud til at lukke.

Firmaet, der nu har baseret sig i San Francisco, skriver i en blogpost, at Memolane lukker ned for at smelte sammen med et andet firma, der også "vil give mer-værdi til de minder, vi skaber via sociale medier".

Med Memolane kunne man for eksempel samle sine Facebook-, Instagram-, Twitter- og for eksempel Last.fm-konti og på den måde skabe sig en automatisk historiebog over sit eget liv. ComON har tidligere skrevet om Memolane her.

Memolane fandt på sin tidslinje-opbygning, før Facebook introducerede Timeline-designet, der også havde fokus på at gøre minder søgbare og nemmere at finde. Skype-milliardæren Niklas Zennström fik også interesse i selskabet, som han via sit ventureinvesteringsselskab Atomicol skaffede 11 millioner kroner i kapital til.

Her er alternativerne

Det er uklart, om Memolane er blevet solgt eller fusionerer. Stifter Eric Lagier skriver i en tweet, at han ikke har nogen kommentarer til nedlukningen, men at han snart fortæller om Memolane-holdets fremtidige eventyr.

Man må dog formode, at det bliver i en lidt anden boldgade. I sit blogindlæg opfordrer Memolane, at brugere, der har været glade for tjenesten, kan prøve for eksempel Timehop, der er en direkte konkurrent til det nuværende Memolane. Et andet alternativ til at samle mange sociale tjenester under en paraply er JoliCloud.

Memolane opstod ved den såkaldte Startup Weekend i 2010, hvor man bringer idé til prototype - eller den første færdige version af produktet - på cirka to døgn. Se Eric Lagier forklare om de oprindelige tanker bag Memolane i videoen nederst.

Memolane lukker allerede ned i dag, og alle data slettes. Da Memolane kun er en aggregator - altså indsamler data fra andre kilder - så forsvinder dataene ikke på de oprindelige netværk og platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere