Artikel top billede

Disse producenter flygter forhandlerne fra

Her er de producenter, som flest forhandlere helst vil slippe af med.

1725 europæiske forhandlere har talt. Og de fortæller, at Acer ikke er i kridthuset hos forhandlerne. På kanalkonferencen Distree har kanalanalysefirmet Context netop præsenteret resultater fra deres Channelwatch undersøgelse.

"Der er faktisk rigtig mange forhandlere, der flytter væk fra Acer. Det er i forholdet en ud af fire, og det er en seriøs strukturel forandring og formindskelse af Acers kanal, der er i gang," sagde analysefirmaet Context medstifter Howard Davies på Distree, ifølge engelske Channelweb.

At Acer er udsat for faneflugt konkluderer Context på baggrund af spørgsmålet om, hvilke it-brands forhandlerne påtænker at føje til deres portefølje over de næste tre måneder- og hvilke de påtænker at droppe.

Det er i den sidste kategori, hvor Acer slår ud. 19 forhandlere angav i undersøgelsen, at de påtænker at tage Acer ind, mens hele 79 forhandlere tilkendegav, at de ønsker at droppe Acer.

Heller ikke HP får det bedste skudsmål fra forhandlerne: her ønsker 47 forhandlere at tilføje HP til deres portefølje, mens hele 94 forhandlere ønsker at droppe HP.

Men ifølge Howard Davies er det ikke så grelt for HP, selv om flere forhandlere tilkendegiver, at de ønsker at droppe HP end Acer. For HP har i det hele taget flere forhandlere end Acer. Og i modsætning til Acer er der også et stort antal forhandlere, som ønsker at tilføje HP i deres portefølje.

Howard Davies betegner bevægelsen i forhold til HP som strukturelle forandringer i HP's kanal.

Mens både Acer og HP får hug, kan Lenovo sole sig i et godt resultat. Hele 58 forhandlere ønskede at tilføje Lenovo til deres portefølje, mens kun 16 ønskede at skifte Lenovo ud.

Det er næsten præcis det omvendte i forhold til Acer.

Context fortæller, at Lenovo kom ud med en score (58-16=42), der var dobbelt så stor som de næste producenter i rækken. Samsung og Fujitsu var med en score på 21 de to næstmest populære brands i undersøgelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.