Artikel top billede

Microsoft får patent på selvrensende skærm

Nu skal touch-skærme renses automatisk med UV-lys.

Den store trend på computer-markedet hedder "touch". Mange af de nye bærbare computere har berøringsfølsom skærm. Windows 8 er allerede forberedt til touch, og selv Ubuntu Linux kommer i nye touch-venlige versioner.

Det er en kendt sag, at tastaturer kan gemme på mange bakterier, og nu kommer problemet også til at gælde for vores skærme. En undersøgelse fra Rigshospitalet viste da også tilbage i 2006, at et tastatur indeholder flere colibakterier end et toiletbræt.

Nu har Microsoft fundet en løsning på, hvordan touch-skærme kan holdes fri for bakterier. Microsoft har fået patent på en metode til automatisk desinficering af berøringsfølsomme skærmpaneler.

Det skal gøres med UV-lys, som sendes fra en lyskilde bag panelet. Dette UV-lys bliver så blokeret af et reflekterende lag, så det ikke skinner ud af skærmen.  

Det rensende lys trænger først igennem, når brugeren rører ved skærmen med en finger, og det sørger så for at desinficere overfladen og fingerspidsen.

Microsoft mener, at metoden især kan være anvendelig til touch-terminaler og andre offentlige computere, hvor mange mennesker rører ved den samme skærm.

Det tyder på, at Microsoft er meget optaget af renlige computere. Tilbage i oktober 2011 fik Microsoft et patent på en lignende skærm med UV-lys. Her er det hele skærmen (og brugeren), der bliver badet i UV-lys. Derfor skal det kun tændes, når skærmen står ubrugt.

Men indtil videre er det kun patenter og ikke færdige produkter. Man kan allerede købe renseservietter til smartphones og tablet-pc'erne, der skal dræbe bakterier. Men Apple advarer om, at man kan risikere at beskadige touch-skærmen.

Et Kickstarter-projekt har samlet penge til en oplader, PhoneSoap, der også skal rense din telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere