Artikel top billede

Foto: BillSelak/Flickr (Foto: Kasper Klovn)

De unge synes at Microsoft er cool

Hvorfor har Microsoft fået flere unge fans?

Selv om Surface og Windows 8 stadig mangler at bevise deres værd som salgssucceser, har de måske allerede givet Microsoft bonus på en anden konto.

Imagekontoen.

I en amerikansk undersøgelse svarer 50 procent af de 853 unge mellem 18 og 29 år, at de opfatter Microsoft som "mere cool", end firmaet var for bare et eller to år siden.

Det lyder måske ikke imponerende, men til sammenligning mener de samme unge, at hverken Facebook eller Twitter er steget lige så meget i deres collness-faktor som Microsoft. De to firmaer opnåede kun procent-scoringer på 42 og 47 procent.

Undersøgelsen kigger altså kun på, stigningen inden for de seneste år.

Tæsker ikke Apple eller Android

Men selv om Microsoft altså i de unges øjne har en lidt sejere profil end tidligere år, slår firmaet ikke Apple, der blandt 60 procent af de adspurgte fremstår mere cool end tidligere år.

Og endnu længere er der op til Android-varemærket, som 70 procent af de adspurgte ser som mere "cool" end forrige år.

Det skriver Reuters om undersøgelsen, som firmaet selv står bag. I alt 4800 personer deltog i image-undersøgelsen.

Det er i øvrigt ikke nærmere defineret, hvad de unge mener med begrebet "mere cool".

Hvorfor er MS pludselig cool?

Hvad der har fået de unge til at betragte Microsoft som mere cool, er ikke sikkert. Der bliver peget på, at det kan skyldes både lanceringen af Windows 8 og Surface-tabletten. Begge er blevet markedsført med en mere ungdommelig tone og ikke mindst en mere brugerfokuseret vinkel, som især Apple ellers har gjort til sit hædersmærke.

Microsoft har også kælet for sine unge brugere med en ny reklamevideo for Internet Explorer, der henvender sig til unge, der voksede op i 90'erne (se den nederst).

Kampagnen, der skal relancere Internet Explorer, har generelt haft et meget ungdommeligt, selvironisk og kækt udtryk.

Tidligere har Microsoft ihærdigt (men forgæves) forsøgt at få fat i unge forbrugere med mp3-afspilleren Zune og den "sociale" telefon Kin.

LÆS OGSÅ:

Microsoft forstår godt, at du hader Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere