Artikel top billede

Nu skal mobilen erstatte din pung

Mastercard satser nu på digitale betalinger uden kort. Det nye løsning MasterPass skal gøre det nemmere at betale med smartphone eller tablet-pc.

Mastercard har præsenteret sin digitale betalingsløsning MasterPass på Mobile World Congress i Barcelona. Denne løsning skal både bruges til internet-betalinger og til at betale i butikker med trådløs NFC-teknologi (Near Field Communications). Det kræver, at mobilen indeholder en NFC-chip, der kan kommunikere med butikkens terminal.  

"Enhver smartphone eller tablet er blevet en shopping-enhed. MasterPass samler alle vores nuværende betalingsmidler, fra traditionelle plastikkort til digitale punge, og giver forbrugerne muligheden for at betale nemt og enkelt, og uanset, hvor de befinder sig," lyder budskabet fra Ed McLaughlin, der har titel som chief emerging payments officer hos Mastercard.

MasterPass er videreudviklingen af den digitale pung PayPass Wallet Services, som blev lanceret i maj 2012 og er blevet testet hos en række forretninger og kortudstedere.

I første omgang er det kun brugere i USA, Canada, Australien og Storbritannien, der kan bruge den nye tjeneste. Det bliver udvidet med en række nye lande senere på året, herunder Sverige, mens der stadig mangler en dato for lanceringen i Danmark.

Det nye system betyder blandt andet, at forretninger og banker kan tilbyde deres egne digitale punge, hvor kunderne kan gemme deres kortinformationer og adressebøger i skyen. Den digitale pung er ikke begrænset til Mastercard, men kan også bruges med andre debit- og kreditkort.

I butikkerne understøtter MasterPass betalinger med NFC, QR-koder, tags og mobilenheder, som bruges sammen med en betalingsterminal. Ved onlinekøb skal løsningen gøre det lettere at tjekke ud uden at skulle indtaste sine kortoplysninger igen, selv om det er en ny butik.

En række partnere er med i dagens lancering, herunder Handelsbanken og Swedbank i Sverige og store netbutikker som American Airlines, Harvey Norman og Runningshoes.com.

Men Mastercard er ikke de eneste, der arbejder med mobile betalinger. Visa arbejder også på en løsning, der bruger NFC til kontaktløs pengeoverførsel i butikker. PayPal kunne sidste år præsentere sin løsning PayPal Here, der gør det muligt at modtage kortbetalinger via en iPhone eller iPad.

PayPal arbejder også på en løsning, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og er dermed meget billigere end at skulle investere i ny hardware.

Desuden er der Twitter-stifteren Jack Dorseys selskab Square og det svenske iZettle, der også er gået ind på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.