Artikel top billede

Direktør slår fast: Atea er hovedkonkurrenten

Når stor forhandler efter flere års dans med Dustin lod sig opkøbe, handler det om at kunne bide skeer med Atea.

Morten Østberg, der er direktør for den norske forhandler Norsk Data Senter (NDS), som blev købt af svenske Dustin lige før jul, lægger ikke skjul på, hvem han måler sig op mod.

"Atea er hovedkonkurrenten," siger i et interview med Channelworlds norske søstermedie Itbransjen.

Her afslører Morten Østberg også, at NDS, der har omkring 160 ansatte og en 2011-omsætning på 538 millioner norske kroner, har været igennem et længere forhandlingsforløb med Dustin, som faktisk startede tilbage i 2007.

Men processen tog tid. For selv om Dustin og NDS var et godt match på mange områder, var der også punkter, hvor man ikke var helt enige.

"For et års tid siden så vi, at vi havde nærmet os hinanden, og så begyndte vi en formel proces frem mod det, vi er blevet til nu," fortæller Morten Østberg.

Dustins svenske koncerndirektør, Georgi Ganev, er ikke meget for at tale om Atea og afviste i et interview med Channelworlds svenske søstermedie IT24 at sammenligne Dustins opkøbsstrategi med Ateas. Men Morten Østberg, der i dag leder NDS (Dustin) i Norge, er ikke bange for at kalde Atea for hovedkonkurrenten.

Han understreger samtidig, at NDS og Dustin ikke ligger under for Atea.

"Men de er den store, og det er naturligt, at det er dem, vi møder oftest. Om vi tager vores kunder fra Atea eller andre, betyder derimod ikke noget," slår Morten Østberg fast.

Før Dustin købte NDS, ejede 40 af de ansatte omkring en tredjedel af forhandleren. Ifølge Morten Østberg er både han og de ansatte fortsat aktionærer - men nu i Dustin.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?