Artikel top billede

Direktør slår fast: Atea er hovedkonkurrenten

Når stor forhandler efter flere års dans med Dustin lod sig opkøbe, handler det om at kunne bide skeer med Atea.

Morten Østberg, der er direktør for den norske forhandler Norsk Data Senter (NDS), som blev købt af svenske Dustin lige før jul, lægger ikke skjul på, hvem han måler sig op mod.

"Atea er hovedkonkurrenten," siger i et interview med Channelworlds norske søstermedie Itbransjen.

Her afslører Morten Østberg også, at NDS, der har omkring 160 ansatte og en 2011-omsætning på 538 millioner norske kroner, har været igennem et længere forhandlingsforløb med Dustin, som faktisk startede tilbage i 2007.

Men processen tog tid. For selv om Dustin og NDS var et godt match på mange områder, var der også punkter, hvor man ikke var helt enige.

"For et års tid siden så vi, at vi havde nærmet os hinanden, og så begyndte vi en formel proces frem mod det, vi er blevet til nu," fortæller Morten Østberg.

Dustins svenske koncerndirektør, Georgi Ganev, er ikke meget for at tale om Atea og afviste i et interview med Channelworlds svenske søstermedie IT24 at sammenligne Dustins opkøbsstrategi med Ateas. Men Morten Østberg, der i dag leder NDS (Dustin) i Norge, er ikke bange for at kalde Atea for hovedkonkurrenten.

Han understreger samtidig, at NDS og Dustin ikke ligger under for Atea.

"Men de er den store, og det er naturligt, at det er dem, vi møder oftest. Om vi tager vores kunder fra Atea eller andre, betyder derimod ikke noget," slår Morten Østberg fast.

Før Dustin købte NDS, ejede 40 af de ansatte omkring en tredjedel af forhandleren. Ifølge Morten Østberg er både han og de ansatte fortsat aktionærer - men nu i Dustin.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere