Artikel top billede

Direktør slår fast: Atea er hovedkonkurrenten

Når stor forhandler efter flere års dans med Dustin lod sig opkøbe, handler det om at kunne bide skeer med Atea.

Morten Østberg, der er direktør for den norske forhandler Norsk Data Senter (NDS), som blev købt af svenske Dustin lige før jul, lægger ikke skjul på, hvem han måler sig op mod.

"Atea er hovedkonkurrenten," siger i et interview med Channelworlds norske søstermedie Itbransjen.

Her afslører Morten Østberg også, at NDS, der har omkring 160 ansatte og en 2011-omsætning på 538 millioner norske kroner, har været igennem et længere forhandlingsforløb med Dustin, som faktisk startede tilbage i 2007.

Men processen tog tid. For selv om Dustin og NDS var et godt match på mange områder, var der også punkter, hvor man ikke var helt enige.

"For et års tid siden så vi, at vi havde nærmet os hinanden, og så begyndte vi en formel proces frem mod det, vi er blevet til nu," fortæller Morten Østberg.

Dustins svenske koncerndirektør, Georgi Ganev, er ikke meget for at tale om Atea og afviste i et interview med Channelworlds svenske søstermedie IT24 at sammenligne Dustins opkøbsstrategi med Ateas. Men Morten Østberg, der i dag leder NDS (Dustin) i Norge, er ikke bange for at kalde Atea for hovedkonkurrenten.

Han understreger samtidig, at NDS og Dustin ikke ligger under for Atea.

"Men de er den store, og det er naturligt, at det er dem, vi møder oftest. Om vi tager vores kunder fra Atea eller andre, betyder derimod ikke noget," slår Morten Østberg fast.

Før Dustin købte NDS, ejede 40 af de ansatte omkring en tredjedel af forhandleren. Ifølge Morten Østberg er både han og de ansatte fortsat aktionærer - men nu i Dustin.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.