Artikel top billede

Ove Hansen, direktør for Avior og Michael Carlsen, direktør for Itheco, har lavet et klyngesamabejde.

To forhandlere flytter i cloud-kollektiv

Drift og udvikling smelter sammen. Microsoft-partnere tager derfor konsekvensen og flytter sammen for at tilbyde pakkeløsninger i skyen til deres kunder.

Direktør Michael Carlsen fra Microsoft-forhandleren Itheco tror ikke, at der er meget infrastruktur tilbage ude hos kunderne om tre til otte år. Derfor er der behov for at tænke nyt og fremadrettet som forhandler.

Derfor har han valgt at lade Itheco flytte sammen med den udviklingsorienterede Microsoft-forhandler Avior.

"Vi er fysisk flyttet sammen i Slagelse og København. Udover det så laver vi nogle koncepter sammen, som blandt andet er færdige pakker på Sharepoint og Office 365, som vi går ud med over for begge selskabers kunder. Vi ser det som en mulighed for at lave en fælles salgskanal," fortæller Michael Carlsen.

Fokus bliver på at udvikle produkter, som kunderne kan betale efter cloud-modellen, hvor de kan skrue op eller ned efter behov.

"En fast pris pr. pakke pr. måned. Det er, hvad kunderne efterspørger. Ved at kombinere både support og drift i pakkerne og samtidig også have faste priser på udviklingssiden giver vi kunderne en mulighed for at lave budgetter på en langt mere nøjagtig måde end tidligere. Det er noget, kunderne gerne vil have i disse tider," siger Michael Carlsen og uddyber:

"Vi tror, at vi ved at lave pakker med teknologier som Sharepoint kan få disse løsninger ned i markedet, så også mindre firmaer kan bruge it strategisk i forhold til deres forretning."

Selv om ambitionerne er store, lægger Michael Carlsen meget vægt, at der ikke er tale om en fusion, men om et samarbejde.

"Du kan kalde det et klyngelignende samarbejde, hvor vi er flyttet sammen og bruger vores ressourcer på kryds og tværs," siger Michael Carlsen.

Han forklarer, at de to virksomheder kender hinanden fra tidligere samarbejder om fælles projekter over for kunder.

"Du kan sige, vi er fundet sammen af nød. For vi har allerede arbejdet sammen tidligere. Og vi føler begge parter, at vi har manglet noget i det daglige. Ved at flytte sammen får vi lettere adgang til hinanden og får bedre mulighed for at lave forretning. Det har vi følt et behov for," siger Michael Carlsen.

Laver ikke femårsplaner

Samtidig med at de to firmaer er flyttet sammen og er ved at lave nogle fælles pakkeløsninger til cloud, har de også fået hjælp fra Syddansk Universitet.

"Vi ved, at tingene forandrer sig, og sidder med vores tunnelsyn. Derfor bruger vi nogle studerende fra Syddansk Universitet til at udfordre os om, hvordan vi to virksomheder kan bruge hinanden forretningsmæssigt," siger Michael Carlsen.

De to virksomheder Avior og Itheco repræsenterer ifølge Michael Carlsen to kulturer, hvor hans eget firma Itheco kommer med infrastruktur og driftserfaring, og Avior kommer med udviklingsperspektivet.

"Vores konsulenter kommer fra kulturer, der historisk er forskellige. Men jeg tror, at fremtidens it-folk vil have netop den blanding af kompetencer, som vi to firmaer repræsenterer."

Det spændende bliver nu at se, hvilken vej samarbejdet bærer, mener Michael Carlsen.

"Nu sidder vi i samme hus, og vi har afstemt planerne mellem vores bestyrelser. Vi lægger nok ikke femårsplaner, men vi har overblik over de næste et til tre år," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.