Artikel top billede

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde

Topchef Marissa Mayer får hård kritik for beslutningen om, at det er slut med hjemmearbejde for Yahoo-medarbejderne.

Den nye Yahoo-chef Marissa Mayer har taget en meget kontroversiel beslutning. Hun har afskaffet hjemmearbejde og beordret alle de ansatte til at møde op på arbejdspladsen. Det skriver New York Times.  

Marissa Mayer har en fortid som topleder hos Google, og hun er en af de få kvinder, der står i spidsen for en it-gigant. Hun er kendt for at være progressiv og åben over for nye ideer, men denne gang går hun imod trenden.

Den stigende mobilitet på arbejdspladsen har været en af de helt store tendenser i de seneste år. Mange virksomheder tillader, at medarbejderne kan arbejde fra satellit-kontorer eller hjemmefra, og det er ikke usædvanligt, at virksomhedens fysiske kontor slet ikke har plads til alle de ansatte, hvis de skulle finde på at møde op samme dag.

Det bliver understøttet af den teknologiske udvikling, hvor bærbare computere, tablet-pc'er og videokonferencer har gjort det lettere end nogensinde at bygge bro over de fysiske afstande og knytte spredte medarbejdere sammen.

Men Yahoo har nu valgt at gå i den modsatte retning. Et internt dokument, som avisen har fået fat i, forklarer, at den direkte kontakt mellem medarbejderne skal fremme samarbejdet - og det skal hjælpe den kriseramte internet-gigant.

Yahoos beslutning har udløst en bølge af kritik. Mange af de teknologier, som Yahoo selv har udviklet eller tilbyder - som videochat og instant messaging - har netop gjort det lettere at gøre arbejdspladsen mobil.

Desuden blev Marissa Mayer selv ansat som 37-årig, mens hun var gravid med sit første barn, og det var ventet, at hun ville gøre mere for at hjælpe ansatte med børn. Her bliver hjemmearbejde anset som et af de tilbud, der kan hjælpe forældre med at få styr på deres dagligdag.

Yahoo ville ikke udtale sig til den oprindelige avisartikel, men har senere udsendt en kortfattet meddelelse, hvor man bekræfter, at de ansatte har fået forbud mod hjemmearbejde.

"Det er ikke en generel holdning til hjemmearbejde. Det handler om, hvad der er det rigtige for Yahoo lige nu," forklarer selskabet.

Det kriseramte Yahoo er falmet i de seneste år, hvor selskabet er stillet i skyggen af konkurrenter som Google og Facebook, og flere topchefer har forladt selskabet i vrede. Nu skal Marissa Mayer vise, at hun kan vende udviklingen og føre selskabet tilbage til fordums storhed.

I øvrigt viser en undersøgelse, at det skader din karriere at arbejde hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere