Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde

Topchef Marissa Mayer får hård kritik for beslutningen om, at det er slut med hjemmearbejde for Yahoo-medarbejderne.

Den nye Yahoo-chef Marissa Mayer har taget en meget kontroversiel beslutning. Hun har afskaffet hjemmearbejde og beordret alle de ansatte til at møde op på arbejdspladsen. Det skriver New York Times.  

Marissa Mayer har en fortid som topleder hos Google, og hun er en af de få kvinder, der står i spidsen for en it-gigant. Hun er kendt for at være progressiv og åben over for nye ideer, men denne gang går hun imod trenden.

Den stigende mobilitet på arbejdspladsen har været en af de helt store tendenser i de seneste år. Mange virksomheder tillader, at medarbejderne kan arbejde fra satellit-kontorer eller hjemmefra, og det er ikke usædvanligt, at virksomhedens fysiske kontor slet ikke har plads til alle de ansatte, hvis de skulle finde på at møde op samme dag.

Det bliver understøttet af den teknologiske udvikling, hvor bærbare computere, tablet-pc'er og videokonferencer har gjort det lettere end nogensinde at bygge bro over de fysiske afstande og knytte spredte medarbejdere sammen.

Men Yahoo har nu valgt at gå i den modsatte retning. Et internt dokument, som avisen har fået fat i, forklarer, at den direkte kontakt mellem medarbejderne skal fremme samarbejdet - og det skal hjælpe den kriseramte internet-gigant.

Yahoos beslutning har udløst en bølge af kritik. Mange af de teknologier, som Yahoo selv har udviklet eller tilbyder - som videochat og instant messaging - har netop gjort det lettere at gøre arbejdspladsen mobil.

Desuden blev Marissa Mayer selv ansat som 37-årig, mens hun var gravid med sit første barn, og det var ventet, at hun ville gøre mere for at hjælpe ansatte med børn. Her bliver hjemmearbejde anset som et af de tilbud, der kan hjælpe forældre med at få styr på deres dagligdag.

Yahoo ville ikke udtale sig til den oprindelige avisartikel, men har senere udsendt en kortfattet meddelelse, hvor man bekræfter, at de ansatte har fået forbud mod hjemmearbejde.

"Det er ikke en generel holdning til hjemmearbejde. Det handler om, hvad der er det rigtige for Yahoo lige nu," forklarer selskabet.

Det kriseramte Yahoo er falmet i de seneste år, hvor selskabet er stillet i skyggen af konkurrenter som Google og Facebook, og flere topchefer har forladt selskabet i vrede. Nu skal Marissa Mayer vise, at hun kan vende udviklingen og føre selskabet tilbage til fordums storhed.

I øvrigt viser en undersøgelse, at det skader din karriere at arbejde hjemmefra


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.