Artikel top billede

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde

Topchef Marissa Mayer får hård kritik for beslutningen om, at det er slut med hjemmearbejde for Yahoo-medarbejderne.

Den nye Yahoo-chef Marissa Mayer har taget en meget kontroversiel beslutning. Hun har afskaffet hjemmearbejde og beordret alle de ansatte til at møde op på arbejdspladsen. Det skriver New York Times.  

Marissa Mayer har en fortid som topleder hos Google, og hun er en af de få kvinder, der står i spidsen for en it-gigant. Hun er kendt for at være progressiv og åben over for nye ideer, men denne gang går hun imod trenden.

Den stigende mobilitet på arbejdspladsen har været en af de helt store tendenser i de seneste år. Mange virksomheder tillader, at medarbejderne kan arbejde fra satellit-kontorer eller hjemmefra, og det er ikke usædvanligt, at virksomhedens fysiske kontor slet ikke har plads til alle de ansatte, hvis de skulle finde på at møde op samme dag.

Det bliver understøttet af den teknologiske udvikling, hvor bærbare computere, tablet-pc'er og videokonferencer har gjort det lettere end nogensinde at bygge bro over de fysiske afstande og knytte spredte medarbejdere sammen.

Men Yahoo har nu valgt at gå i den modsatte retning. Et internt dokument, som avisen har fået fat i, forklarer, at den direkte kontakt mellem medarbejderne skal fremme samarbejdet - og det skal hjælpe den kriseramte internet-gigant.

Yahoos beslutning har udløst en bølge af kritik. Mange af de teknologier, som Yahoo selv har udviklet eller tilbyder - som videochat og instant messaging - har netop gjort det lettere at gøre arbejdspladsen mobil.

Desuden blev Marissa Mayer selv ansat som 37-årig, mens hun var gravid med sit første barn, og det var ventet, at hun ville gøre mere for at hjælpe ansatte med børn. Her bliver hjemmearbejde anset som et af de tilbud, der kan hjælpe forældre med at få styr på deres dagligdag.

Yahoo ville ikke udtale sig til den oprindelige avisartikel, men har senere udsendt en kortfattet meddelelse, hvor man bekræfter, at de ansatte har fået forbud mod hjemmearbejde.

"Det er ikke en generel holdning til hjemmearbejde. Det handler om, hvad der er det rigtige for Yahoo lige nu," forklarer selskabet.

Det kriseramte Yahoo er falmet i de seneste år, hvor selskabet er stillet i skyggen af konkurrenter som Google og Facebook, og flere topchefer har forladt selskabet i vrede. Nu skal Marissa Mayer vise, at hun kan vende udviklingen og føre selskabet tilbage til fordums storhed.

I øvrigt viser en undersøgelse, at det skader din karriere at arbejde hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere