Artikel top billede

Expert på rov: Stjæler nøglepersoner fra Elgiganten

Retail-koncernen ruster sig til offensiv ved at støvsuge chefgangene hos Elgiganten. Danske kæmpebutikker klar i 2014, siger koncernchef.

Den trans-nordiske retail-kæde Elkjøp, som herhjemme driver Elgiganten, er i øjeblikket udsat for et større exodus af chefer og top-indkøbere. I alt har op mod 15 centrale medarbejdere rykket teltpælene op for at søge lykken hos konkurrenterne i Expert-koncernen, lyder det fra flere kilder.

Hos Expert bekræfter koncernchef Lars Christensen, at man i løbet af foråret tager imod et større antal nye kolleger.

"Det er ikke helt galt med tre håndfulde folk, som er kommet eller kommer til Expert. Men der er kun enkelte af dem, der er startet hos os endnu," siger Lars Christensen.

Det mest markante jobskifte skete allerede i forsommeren sidste år, da koncernchef Ronnie Blomseth sagde farvel og tak efter 25 år hos Elkjøp. Han gik i første omgang til et job hos Dolphin Management, som ejer en del af Expert. Kort før jul tiltrådte han så jobbet som nordisk driftsdirektør i Expert. Og det lader til, at Blomseth har inspireret en hel del af sine gamle kolleger.

"Vi får yderligere en række mennesker ind (fra Elkjøp, red.) primært i vores indkøbsafdeling. Det er her, vi forstærker os ganske kraftigt i forhold til den strategi, vi har lagt for hele Norden. Mange fra Elkjøp eller Elgiganten har en god fornemmelse af, at Expert fremadrettet bliver en af de store kæder, og derfor har de søgt over til os. Men vi har også bestræbt os på at få de bedste i branchen. Det er dem, vi nu har fået over til os," siger Lars Christensen.

Et andet markant jobskifte skete i november, da Elgiganten sagde farvel til sin danske direktør, Jesper Boysen. Han starter senere i dette forår som såkaldt "etableringsdirektør" hos Expert, hvor han, som Lars Christensen udtrykker det, "i første omgang" skal stå for at banke en stribe nye store Expert-butikker op i "større danske byer". Det vil ifølge Lars Christensen ske i løbet af 2014.

Ifølge Channelworlds oplysninger har den norske storaktionær i Expert, Øivind Tiedemandsen, selv været særdeles aktiv med at lokke Elgiganten og Elkjøps kernemedarbejdere.

Koncernchef Lars Christensen ønsker dog ikke at kommentere, om der er tale om en bevidst aktion for at underminere konkurrenten.

"Jeg er endnu ikke vågnet op med hverken et hestehoved eller et oversavet fladskærms-tv i min seng. Men det er da klart, at det har haft en vis betydning for Elkjøp. Men sådan er det jo. Hvis man vil noget, og vil det alvorligt, er det vigtigt, at man går efter de dygtigste," siger Lars Christensen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.