Artikel top billede

Sexet Android-fætter i rustfrit stål til kamp mod Nexus 7

Hvem siger, at en Android-tablet skal være pakket fuldkommen ind i plastik? HP Slate7 er snittet i rustfrit stål og fås med en knaldrød bagside. Google Nexus 7 har grund til at være bekymret.

HP har de seneste år haft en kurs med så voldsom zigzag, at det får en vodkaramt russisk styrmand til at fremstå som en ultrafokuseret linedanser.

Det har ganske enkelt været svært at finde ud af, hvad HP egentlig satsede på, og svingdøren på direktionsgangen har kørt hurtigere end en centrifuge.

Det førte ikke mindst til en gigantisk fiasko, da HP købte firmaet Palm og styresystemet WebOS for 6,7 milliarder kroner.

Meningen var, at HP skulle producere sin egen tablet kaldet Touchpad. Den nåede kun at være på gaden i få uger, før HP meddelte, at der ikke ville komme flere versioner, og styresystemet blev skrottet.

Og nu er HP så klar med en tablet-pc igen. Denne gang med Android.

Den hedder Slate7 og er syv tommer, og den skal tage kampen op mod sin Android-fætter Google Nexus 7, der har samme størrelse.

Googles model er produceret i samarbejde med Asus, og den fik positive anmeldelser, da den dukkede op for et halvt år siden.

Og på den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona er maskinen netop blevet udråbt som den bedste tablet-pc.

Ramme i rustfrit stål

Men hvad har HP egentlig at byde på med Slate7? Mest af alt et noget anderledes design.

For mens hovedparken af Android-tablet-pc'erne i dag er pakket ind i plastik, så har HP's nye model en ramme snittet i rustfrit stål, og bagsiden fås i flere farver, blandt andet knaldrød.

Vægten er 368 gram - en smule mere end Google Nexus 7 på 340 gram.

Slate7 kører version 4.1 af Android, og det er derfor ikke den helt nye udgave, der hedder 4.2. Samtidig er hestekræfterne ikke sluppet fuldkommen løs. Der sidder nemlig blot en dualcore processor i HP's model, mens eksempelvis Google Nexus 7 har en quadcore processor under sin plastik.

Slate7 forventes at ramme de danske butikker i løbet af sommeren, men prisen er ikke lagt fast. På HP's amerikanske side er der dog oplyst en pris, som begynder ved 169 dollar, cirka 960 kroner.

Vi kommer formentlig til at betale en del mere herhjemme for HP Slate7.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere