Artikel top billede

Sexet Android-fætter i rustfrit stål til kamp mod Nexus 7

Hvem siger, at en Android-tablet skal være pakket fuldkommen ind i plastik? HP Slate7 er snittet i rustfrit stål og fås med en knaldrød bagside. Google Nexus 7 har grund til at være bekymret.

HP har de seneste år haft en kurs med så voldsom zigzag, at det får en vodkaramt russisk styrmand til at fremstå som en ultrafokuseret linedanser.

Det har ganske enkelt været svært at finde ud af, hvad HP egentlig satsede på, og svingdøren på direktionsgangen har kørt hurtigere end en centrifuge.

Det førte ikke mindst til en gigantisk fiasko, da HP købte firmaet Palm og styresystemet WebOS for 6,7 milliarder kroner.

Meningen var, at HP skulle producere sin egen tablet kaldet Touchpad. Den nåede kun at være på gaden i få uger, før HP meddelte, at der ikke ville komme flere versioner, og styresystemet blev skrottet.

Og nu er HP så klar med en tablet-pc igen. Denne gang med Android.

Den hedder Slate7 og er syv tommer, og den skal tage kampen op mod sin Android-fætter Google Nexus 7, der har samme størrelse.

Googles model er produceret i samarbejde med Asus, og den fik positive anmeldelser, da den dukkede op for et halvt år siden.

Og på den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona er maskinen netop blevet udråbt som den bedste tablet-pc.

Ramme i rustfrit stål

Men hvad har HP egentlig at byde på med Slate7? Mest af alt et noget anderledes design.

For mens hovedparken af Android-tablet-pc'erne i dag er pakket ind i plastik, så har HP's nye model en ramme snittet i rustfrit stål, og bagsiden fås i flere farver, blandt andet knaldrød.

Vægten er 368 gram - en smule mere end Google Nexus 7 på 340 gram.

Slate7 kører version 4.1 af Android, og det er derfor ikke den helt nye udgave, der hedder 4.2. Samtidig er hestekræfterne ikke sluppet fuldkommen løs. Der sidder nemlig blot en dualcore processor i HP's model, mens eksempelvis Google Nexus 7 har en quadcore processor under sin plastik.

Slate7 forventes at ramme de danske butikker i løbet af sommeren, men prisen er ikke lagt fast. På HP's amerikanske side er der dog oplyst en pris, som begynder ved 169 dollar, cirka 960 kroner.

Vi kommer formentlig til at betale en del mere herhjemme for HP Slate7.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.