Artikel top billede

Sexet Android-fætter i rustfrit stål til kamp mod Nexus 7

Hvem siger, at en Android-tablet skal være pakket fuldkommen ind i plastik? HP Slate7 er snittet i rustfrit stål og fås med en knaldrød bagside. Google Nexus 7 har grund til at være bekymret.

HP har de seneste år haft en kurs med så voldsom zigzag, at det får en vodkaramt russisk styrmand til at fremstå som en ultrafokuseret linedanser.

Det har ganske enkelt været svært at finde ud af, hvad HP egentlig satsede på, og svingdøren på direktionsgangen har kørt hurtigere end en centrifuge.

Det førte ikke mindst til en gigantisk fiasko, da HP købte firmaet Palm og styresystemet WebOS for 6,7 milliarder kroner.

Meningen var, at HP skulle producere sin egen tablet kaldet Touchpad. Den nåede kun at være på gaden i få uger, før HP meddelte, at der ikke ville komme flere versioner, og styresystemet blev skrottet.

Og nu er HP så klar med en tablet-pc igen. Denne gang med Android.

Den hedder Slate7 og er syv tommer, og den skal tage kampen op mod sin Android-fætter Google Nexus 7, der har samme størrelse.

Googles model er produceret i samarbejde med Asus, og den fik positive anmeldelser, da den dukkede op for et halvt år siden.

Og på den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona er maskinen netop blevet udråbt som den bedste tablet-pc.

Ramme i rustfrit stål

Men hvad har HP egentlig at byde på med Slate7? Mest af alt et noget anderledes design.

For mens hovedparken af Android-tablet-pc'erne i dag er pakket ind i plastik, så har HP's nye model en ramme snittet i rustfrit stål, og bagsiden fås i flere farver, blandt andet knaldrød.

Vægten er 368 gram - en smule mere end Google Nexus 7 på 340 gram.

Slate7 kører version 4.1 af Android, og det er derfor ikke den helt nye udgave, der hedder 4.2. Samtidig er hestekræfterne ikke sluppet fuldkommen løs. Der sidder nemlig blot en dualcore processor i HP's model, mens eksempelvis Google Nexus 7 har en quadcore processor under sin plastik.

Slate7 forventes at ramme de danske butikker i løbet af sommeren, men prisen er ikke lagt fast. På HP's amerikanske side er der dog oplyst en pris, som begynder ved 169 dollar, cirka 960 kroner.

Vi kommer formentlig til at betale en del mere herhjemme for HP Slate7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere