Artikel top billede

Samsung deler din telefon op i to - en privat- og arbejdstelefon

Smart teknologi lader it-afdelingen kontrollere udvalgte dele af din smartphone.

En vigtig måde at få succes med mobiltelefoner er at gøre dem attraktive over for erhvervslivet. Det gør Samsung med en smart platform til sine smartphones.

Lokkemidlet, der skal lokke erhvervskunder fra for eksempel Apple, hedder Samsung Knox.

Basalt set skal det kunne splitte en medarbejders arbejdstelefon op i to, så han har oplevelsen af at have både en virksomhedskontrolleret telefon og en mobil til private formål, som virksomheden ikke kan kontrollere. Knox er ny funktion i det allerede eksisterende SAFE-program (Samsung For Enterprises). Det skriver blandt andre Businessinsider.

Telefonens arbejdsdel kontrolleres af it-afdelingen, der dermed skal kunne forhindre tvivlsomme programmer i at kompromittere firmasikkerheden. Sikkerhedsmedarbejderne kan fjerne apps og funktioner, hvis det anslås, at de udgør trusler.

Den private del kontrolleres udelukkende af medarbejderen, der selv kan bestemme hvilke Android-programmer eller spil, han gerne vil installere. SAFE-platformen fungerer kun på Samsung Galaxy S III og Galaxy Note II.

The Verge har anmeldt den opsplittede telefon godt. Det får ros for at være nemt at navigere i, og at det er nemt at se, hvornår man befinder sig i den en eller anden modus.

Remote-kontrol af smartphones på erhvervsmarkedet er ikke nogen ny opfindelse. Det har VMware længe tilbudt. Det samme har BlackBerry og danske Excitor.

LÆS OGSÅ:

Din mobiltelefon er en tikkende sikkerheds bombe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere