Artikel top billede

Lær af Interfloras fejl - Sådan undgår du at blive smidt ud af Google

Google har uden nåde straffet et firma med udelukkelse. Lær af firmaets fejl her.

Det kom i denne uge frem, at Google har taget sit strengeste våben i brug og smidt engelske Interflora ud af søgeresultaterne.

Selvom det ikke er blevet bekræftet af Google, så tyder meget på, at søgefirmaet også har straffet en stor gruppe hjemmesider og blogs, der bevidst eller ubevidst har hjulpet Interflora med at booste deres kunstigt højere placeringer i søgeresultaterne. Over 50 bloggere eller hjemmesider, der angiveligt har solgt link til Interflora, har fået nedskrevet deres egen Pagerank med til fem points (skalaen går fra 1-10)
Det vil sige, at de sandsynligvis også har mistet placeringer i Google.

Det kunne teoretisk også ramme danske hjemmesideejere, medier eller bloggere, der er vovede eller uheldige. For eksempel hvis man ukritisk lægger annoncer på med kode ind for eksterne leverandører.

"Man kan også i princippet komme i klemme uden at være i ond tro. Hvis man har købt mange annoncer hos nogen, der senere viser sig at annoncere i strid med Googles retningslinjer. Men der skal nok være tale om nogle uheldige sammenfald, hvor der både kommer en anmeldelse fra nogen, og man måske har nogle rester af tvivlsom linkbuilding fra tidligere liggende. F.eks. mange links fra linkkataloger," siger Frank Hellerup Madsen.

"Så man kan brænde nallerne uden, at det er en bevidst handling, men de fleste, der bliver ramt, har haft en anelse om, at de kunne blive straffet af Google - eller de burde have haft det".

Normalt får man en advarsel i Google Webmaster Tools, hvis Google påtænker at straffe for overtrædelser af betingelserne. Bliver man alligevel fjernet, kan man love bod og bedring og sende en reconsideration request.

Google har afvist af kommentere den aktuelle sag. Men det kan ikke være helt uden sammenhæng, at Googles SEO-guru Matt Cutts i denne uge har lagt en venlig påmindelse ud om at overholde nogle af de regler, som Interflora har fiflet med. Læs mere om sagen hos Searchengineland.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: Derfor smed Google Interflora ud af søgeresultaterne

Link til Googles blog.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere