Artikel top billede

Hvor svært er det at reparere din tablet?

Hvis din tablet-pc går i stykker kan det blive meget svært at reparere den. Det fortæller iFixit, der er kendt at splitte nye computere i atomer og analysere deres indmad. Som ComON kunne fortælle tidligere i denne uge, har Microsofts nye Surface Pro computer fået en reparations-score på 1 ud af 10 hos iFixit. Det er meget svært bare at åbne computeren og det hele er limet sammen med en tjære-lignende substans.

Nu har folkene hos iFixit lavet en "Tablet Repairability" list, hvor de mest populære tablet-pc'er bliver bedømt med en score fra 1-10. Her kan du se, hvor nemt det er at reparere din tablet. Surface Pro lander altså helt i bunden med et 1-tal.

Men det er ikke kun Microsofts produkt, der får dumpekarakter. Tablet-kongen iPad klarer sig heller ikke meget bedre. Den nye iPad Mini har fået en meget lav score på 2. Det er brugt masser af lim og skjulte skruer, som gør det svært at reparere den.

Det samme gælder for iPad 2, 3 og 4. De har også kun fået en score på 2. Der er en høj risiko for, at glasset knækker hvis man forsøger at åbne enheden.

Microsofts Surface RT klarer sig lidt bedre med et 4-tal. Men iFixit kritiserer, at LCD'en er smeltet sammen med glasset på fronten.

I toppen af listen ligger Dells XPS 10, der har fået et 9-tal. Den er nem at åbne og der er farvekodede skruer og kabler med etiketter inde i computeren.

Amazons Kindle Fire klarer sig også godt med et 8-tal. Den har et simpelt design med standard-skruer og den kan åbnes uden større problemer. Men glasset er fastgjort til rammen.

Samsung ligger også godt i feltet med en score på 8 for sin Galaxy Tab 2 7.0. Tablet-pc'en har et modulært design, hvor de enkelte komponenter nemt kan skiftes. Men der er brug for en varmepistol for at skifte LCD'en og det trækker ned.

Den første iPad er faktisk nemmere at reparere end efterfølgerne. Den har fået en score på 6. Frontpanelet er fastgjort med clips, så det er let at fjerne, og LCD'en er også nem at pille ud. Men til gengæld er det meget svært at skifte batteriet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.