Artikel top billede

Seagate: Slut med hurtige harddiske til notebooks

Kunderne køber SSD'er i stedet for de hurtigste notebook-harddiske.

En af de største producenter af harddiske, Seagate, stopper nu sin produktion af de hurtigste modeller til notebooks. Det er harddiske med 7.200 omdrejninger i minuttet (rpm), som ikke længere skal fremstilles til notebook-markedet. Det er ikke, fordi behovet for hurtige lagerenheder er blevet mindre. Men Seagate ser ikke nogen fremtid på dette marked.

De mobile harddiske med 7.200 rpm er en smule hurtigere end 5.400 rpm-modellerne, men de er stadig meget langsommere end Flash-baserede SSD'er (Solid State Drives) eller hybrid-diske.

For kunder, som lægger vægt på hastighed, er mobile computere med SSD'er det første valg, mens alle dem, hvor prisen er afgørende, sagtens kan nøjes med en 5.400 rpm-harddisk.

Seagate kommer senere i år med den tredje generation af sine Solid-State Hybrid Drives (SSHD), som både bruger Flash-hukommelse og magnetisk lagring på diske.

Samtidig stopper så produktionen af harddiske med 7.200 rpm i 2,5-tommers format.

Det er Xbit Labs, der har afsløret, at Seagate dropper de hurtige mobile harddiske, og selskabet har nu bekræftet historien overfor Anandtech.

Det er modellerne Momentus 7200.4, 7200.2 og Momentus Thin 7200, der forsvinder, mens Seagate fortsat vil sælge sin hybrid-harddisk Momentus XT.

Seagate sælger ikke i øjeblikket SSD'er til consumer-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.