Artikel top billede

Sådan afslørede Yahoo-bossen sine dovne medarbejdere

Se hvordan Yahoo-dronningen Marissa Mayer lurede på sin medarbejdere.

Det gav anledning til stor opstandelse i den internationale teknologi-verden, da det i sidste uge kom frem, at de ansatte i Yahoo i fremtiden vil få forbud mod at arbejde hjemmefra.

Men det viser sig nu, at Yahoos direktør, den 38-årige Marissa Mayer, ikke blot fik en fiks idé, men rent faktisk tog beslutning på baggrund af data, som hun gravede frem om de ansatte, der arbejder hjemmefra.

Den amerikanske tech-blog All Things D beretter, at ledelsen i Yahoo har tjekket op på, hvor ofte de hjemmearbejdende logger på deres VPN-forbindelse, og det tilsyneladende er sket med en så lav frekvens, at Marissa Mayer har vurderet, at de ansatte har misbrugt den tillid, der er blevet vist dem.

Mayer elsker data

Den amerikanske erhvervsblog Business Insider skriver desuden, at det er typisk adfærd for Marissa Mayer, der ofte læner sig op af data-materiale, når selv de mindste beslutninger skal træffes.

Da hun arbejdede hos Google, var det ikke smag og æstetiske hensyn, der blev taget hensyn til, når der skulle vælges farver og skrifttyper til Google søgemaskine.

I stedet støttede Marissa Mayer sig til tal og rå data om, hvordan ændringer på siden påvirkede brugernes adfærd, hvilket ifølge bloggen Gawker førte til, at en af Googles topdesignere sagde op i protest.

Hjemmearbejde bliver misbrugt

Selv om Yahoos beslutning om at forbyde hjemmearbejde er blevet mødt af kritik fra blandt andre Virgin-stifteren Richard Branson, er den blevet rost af folk med kendskab til forholdene internt i Yahoo.

"Netop i Yahoo er muligheden for at arbejde hjemmefra blevet misbrugt i stor stil. Det gav dig en fantastisk mulighed for at få Yahoo til at betale dig for at yde en minimal indsats, så du samtidig kunne arbejde med din egen iværksætter-virksomhed ved siden af," siger en kilde med en fortid i Yahoo til Business Insider.

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, men her er: Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra


Læs også:
 
Sådan kan du skjule din dovenskab på jobbet

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere