Artikel top billede

Sådan afslørede Yahoo-bossen sine dovne medarbejdere

Se hvordan Yahoo-dronningen Marissa Mayer lurede på sin medarbejdere.

Det gav anledning til stor opstandelse i den internationale teknologi-verden, da det i sidste uge kom frem, at de ansatte i Yahoo i fremtiden vil få forbud mod at arbejde hjemmefra.

Men det viser sig nu, at Yahoos direktør, den 38-årige Marissa Mayer, ikke blot fik en fiks idé, men rent faktisk tog beslutning på baggrund af data, som hun gravede frem om de ansatte, der arbejder hjemmefra.

Den amerikanske tech-blog All Things D beretter, at ledelsen i Yahoo har tjekket op på, hvor ofte de hjemmearbejdende logger på deres VPN-forbindelse, og det tilsyneladende er sket med en så lav frekvens, at Marissa Mayer har vurderet, at de ansatte har misbrugt den tillid, der er blevet vist dem.

Mayer elsker data

Den amerikanske erhvervsblog Business Insider skriver desuden, at det er typisk adfærd for Marissa Mayer, der ofte læner sig op af data-materiale, når selv de mindste beslutninger skal træffes.

Da hun arbejdede hos Google, var det ikke smag og æstetiske hensyn, der blev taget hensyn til, når der skulle vælges farver og skrifttyper til Google søgemaskine.

I stedet støttede Marissa Mayer sig til tal og rå data om, hvordan ændringer på siden påvirkede brugernes adfærd, hvilket ifølge bloggen Gawker førte til, at en af Googles topdesignere sagde op i protest.

Hjemmearbejde bliver misbrugt

Selv om Yahoos beslutning om at forbyde hjemmearbejde er blevet mødt af kritik fra blandt andre Virgin-stifteren Richard Branson, er den blevet rost af folk med kendskab til forholdene internt i Yahoo.

"Netop i Yahoo er muligheden for at arbejde hjemmefra blevet misbrugt i stor stil. Det gav dig en fantastisk mulighed for at få Yahoo til at betale dig for at yde en minimal indsats, så du samtidig kunne arbejde med din egen iværksætter-virksomhed ved siden af," siger en kilde med en fortid i Yahoo til Business Insider.

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, men her er: Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra


Læs også:
 
Sådan kan du skjule din dovenskab på jobbet

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere