Sådan afslørede Yahoo-bossen sine dovne medarbejdere

Se hvordan Yahoo-dronningen Marissa Mayer lurede på sin medarbejdere.

Det gav anledning til stor opstandelse i den internationale teknologi-verden, da det i sidste uge kom frem, at de ansatte i Yahoo i fremtiden vil få forbud mod at arbejde hjemmefra.

Men det viser sig nu, at Yahoos direktør, den 38-årige Marissa Mayer, ikke blot fik en fiks idé, men rent faktisk tog beslutning på baggrund af data, som hun gravede frem om de ansatte, der arbejder hjemmefra.

Den amerikanske tech-blog All Things D beretter, at ledelsen i Yahoo har tjekket op på, hvor ofte de hjemmearbejdende logger på deres VPN-forbindelse, og det tilsyneladende er sket med en så lav frekvens, at Marissa Mayer har vurderet, at de ansatte har misbrugt den tillid, der er blevet vist dem.

Mayer elsker data
Den amerikanske erhvervsblog Business Insider skriver desuden, at det er typisk adfærd for Marissa Mayer, der ofte læner sig op af data-materiale, når selv de mindste beslutninger skal træffes.

Da hun arbejdede hos Google, var det ikke smag og æstetiske hensyn, der blev taget hensyn til, når der skulle vælges farver og skrifttyper til Google søgemaskine.

I stedet støttede Marissa Mayer sig til tal og rå data om, hvordan ændringer på siden påvirkede brugernes adfærd, hvilket ifølge bloggen Gawker førte til, at en af Googles topdesignere sagde op i protest.

Hjemmearbejde bliver misbrugt
Selv om Yahoos beslutning om at forbyde hjemmearbejde er blevet mødt af kritik fra blandt andre Virgin-stifteren Richard Branson, er den blevet rost af folk med kendskab til forholdene internt i Yahoo.

"Netop i Yahoo er muligheden for at arbejde hjemmefra blevet misbrugt i stor stil. Det gav dig en fantastisk mulighed for at få Yahoo til at betale dig for at yde en minimal indsats, så du samtidig kunne arbejde med din egen iværksætter-virksomhed ved siden af," siger en kilde med en fortid i Yahoo til Business Insider.

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, men her er: Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra


Læs også:
 
Sådan kan du skjule din dovenskab på jobbet

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejde

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.