Sådan afslørede Yahoo-bossen sine dovne medarbejdere

Se hvordan Yahoo-dronningen Marissa Mayer lurede på sin medarbejdere.

Det gav anledning til stor opstandelse i den internationale teknologi-verden, da det i sidste uge kom frem, at de ansatte i Yahoo i fremtiden vil få forbud mod at arbejde hjemmefra.

Men det viser sig nu, at Yahoos direktør, den 38-årige Marissa Mayer, ikke blot fik en fiks idé, men rent faktisk tog beslutning på baggrund af data, som hun gravede frem om de ansatte, der arbejder hjemmefra.

Den amerikanske tech-blog All Things D beretter, at ledelsen i Yahoo har tjekket op på, hvor ofte de hjemmearbejdende logger på deres VPN-forbindelse, og det tilsyneladende er sket med en så lav frekvens, at Marissa Mayer har vurderet, at de ansatte har misbrugt den tillid, der er blevet vist dem.

Mayer elsker data
Den amerikanske erhvervsblog Business Insider skriver desuden, at det er typisk adfærd for Marissa Mayer, der ofte læner sig op af data-materiale, når selv de mindste beslutninger skal træffes.

Da hun arbejdede hos Google, var det ikke smag og æstetiske hensyn, der blev taget hensyn til, når der skulle vælges farver og skrifttyper til Google søgemaskine.

I stedet støttede Marissa Mayer sig til tal og rå data om, hvordan ændringer på siden påvirkede brugernes adfærd, hvilket ifølge bloggen Gawker førte til, at en af Googles topdesignere sagde op i protest.

Hjemmearbejde bliver misbrugt
Selv om Yahoos beslutning om at forbyde hjemmearbejde er blevet mødt af kritik fra blandt andre Virgin-stifteren Richard Branson, er den blevet rost af folk med kendskab til forholdene internt i Yahoo.

"Netop i Yahoo er muligheden for at arbejde hjemmefra blevet misbrugt i stor stil. Det gav dig en fantastisk mulighed for at få Yahoo til at betale dig for at yde en minimal indsats, så du samtidig kunne arbejde med din egen iværksætter-virksomhed ved siden af," siger en kilde med en fortid i Yahoo til Business Insider.

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, men her er: Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra


Læs også:
 
Sådan kan du skjule din dovenskab på jobbet

Yahoo-topchef svinger pisken: I SKAL møde på arbejdeYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.