Artikel top billede

Apples iWatch kommer i år - og nu vælter det frem med nye rygter

Ifølge de seneste oplysninger kommer iWatch i år, men Apples valg af styresystem kan gå ud over urets batteritid.

Apples iWatch ser ud til at nærme sig en lancering med stadigt stigende hast. 

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg er Apples arbejde med det nye ur nu så fremskredent, at det forventes at blive lanceret allerede i det indeværende år.

Kan lave opkald og tælle skridt

Tidligere har kilder oplyst til Bloomberg, at Apple har et hold bestående af omkring 100 designere og ingeniører til at arbejde med uret, og ifølge Bloomberg er det Apples chefdesigner, Jonathan Ive, der selv står i spidsen for arbejdet.

Hvis iWatch bliver til en realitet, vil det formodentligt kunne udføre mange af de opgaver, som iPhonen i dag kan. Men med den afgørende forskel, at du ikke hele tiden behøver at finde telefonen frem fra lommen. 

Eksempelvis oplyser Bloomberg, at det muligvis vil være muligt at lave opkald direkte fra uret, ligesom det formodentligt også vil kunne fortælle brugeren om indkommende opkald og beskeder.
 
Bloombergs kilder oplyser desuden, at uret vil indeholde en række sensorer, der gør det i stand til at tælle, hvor mange skridt brugeren tager om dagen samt måle brugerens puls og lignende helbredsoplysninger

Chefdesignerens hjertebarn

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau har projektet længe været Jonathan Ives hjertebarn, og allerede for et par år siden bestilte Ive store partier af sportsure fra Nike, som Apples ingeniører og designere kunne nærstudere og hente inspiration fra.

Det amerikanske teknologi-medie The Verge kan desuden oplyse, at selvom uret må forventes at få et markant mindre skærmareal end en iPhone eller iPad, så vil det alligevel komme til at køre med Apples iOS-styresystem.

Valget af iOS fremfor et mere simpelt styresystem, som eksempelvis det der sidder i en iPod Nano, betyder dog ifølge The Verge, at de foreløbige testudgaver af uret har problemer med batteritiden.

Det er angiveligt Apples mål, at der skal gå fire til fem dage mellem hver opladning, men ifølge The Verges oplysninger kan de nuværende prototyper i bedste fald holde strøm i mellem en og to dage.

Læs også:

Fem udfordringer der kan få Apples iWatch til at floppe 

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.