Artikel top billede

Apples iWatch kommer i år - og nu vælter det frem med nye rygter

Ifølge de seneste oplysninger kommer iWatch i år, men Apples valg af styresystem kan gå ud over urets batteritid.

Apples iWatch ser ud til at nærme sig en lancering med stadigt stigende hast. 

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg er Apples arbejde med det nye ur nu så fremskredent, at det forventes at blive lanceret allerede i det indeværende år.

Kan lave opkald og tælle skridt

Tidligere har kilder oplyst til Bloomberg, at Apple har et hold bestående af omkring 100 designere og ingeniører til at arbejde med uret, og ifølge Bloomberg er det Apples chefdesigner, Jonathan Ive, der selv står i spidsen for arbejdet.

Hvis iWatch bliver til en realitet, vil det formodentligt kunne udføre mange af de opgaver, som iPhonen i dag kan. Men med den afgørende forskel, at du ikke hele tiden behøver at finde telefonen frem fra lommen. 

Eksempelvis oplyser Bloomberg, at det muligvis vil være muligt at lave opkald direkte fra uret, ligesom det formodentligt også vil kunne fortælle brugeren om indkommende opkald og beskeder.
 
Bloombergs kilder oplyser desuden, at uret vil indeholde en række sensorer, der gør det i stand til at tælle, hvor mange skridt brugeren tager om dagen samt måle brugerens puls og lignende helbredsoplysninger

Chefdesignerens hjertebarn

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau har projektet længe været Jonathan Ives hjertebarn, og allerede for et par år siden bestilte Ive store partier af sportsure fra Nike, som Apples ingeniører og designere kunne nærstudere og hente inspiration fra.

Det amerikanske teknologi-medie The Verge kan desuden oplyse, at selvom uret må forventes at få et markant mindre skærmareal end en iPhone eller iPad, så vil det alligevel komme til at køre med Apples iOS-styresystem.

Valget af iOS fremfor et mere simpelt styresystem, som eksempelvis det der sidder i en iPod Nano, betyder dog ifølge The Verge, at de foreløbige testudgaver af uret har problemer med batteritiden.

Det er angiveligt Apples mål, at der skal gå fire til fem dage mellem hver opladning, men ifølge The Verges oplysninger kan de nuværende prototyper i bedste fald holde strøm i mellem en og to dage.

Læs også:

Fem udfordringer der kan få Apples iWatch til at floppe 

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere