Artikel top billede

Send chefen hjem: Whiteboard laver selv præsentationen

Microsoft arbejder på et interaktivt whiteboard, der skal konvertere brugerens tegninger til færdige diagrammer.

På sin kommende Techfest vil Microsoft vise en prototype på et interaktivt whiteboard, kaldet SketchInsight. Det skriver BBC. Forskeren Bongshin Lee fra Microsoft Research vil vise, hvordan man kan tegne et billede på en stor touch-skærm, der så bliver kombineret med eksisterende data for at skabe interaktive kort og diagrammer.

Prototypen er stadig på et meget tidligt stadie, men det forudsiges, at det kan være et stort marked for det interaktive whiteboard, hvis Microsoft kan løse de tekniske udfordringer.

Microsoft har brugt mere end 50 milliarder kroner på forskning og udvikling i det sidste år. Det er langt mere end konkurrenter som Apple, Samsung og Google bruger på forskning.

En del af pengene er altså brugt til at udvikle SketchInsight. Det kan blive en erstatning for de præsentations-programmer der bruges i dag, som Microsofts eget PowerPoint.

Microsoft vil blandt andet demonstrere, hvordan SketchInsight kan bruges til at illustrere befolkningens energiforbrug. Ved at tegne små figurer kan man hente et diagram, der viser de forskellige befolkningsgrupper, og det kan så kombineres med data over energiforbruget ved at tegne et batteri på tavlen.

Mange af de nye it-produkter bruger forholdsvis små skærme med høj opløsning, men Microsofts forskning fokuserer på, hvordan man kan bruge store skærme.

"Virksomheder har brug for at forstå datastrømmene. Interaktive diagrammer kan hjælpe med at forstå ting, som du ikke normalt vil være i stand til at se - det bliver en meget vigtig opgave fremover," siger Gartner-analytikeren Brian Blau til BBC.

Men han tilføjer, at det kan blive meget svært for Microsoft at få udviklet et færdigt produkt, der kan opfylde alle virksomhedernes forskellige behov for datavisualisering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere