Disse danske web-tjenester kan finde din stjålne cykel

QR-koder, crowdsourcing og dusører. Sådan vil danske net-tjenester forhindre kriminalitet eller finde dine stjålne ejendele.

Selv om kriminaliteten i Danmark ligger på et historisk lavt niveau, er der flere steder i det danske iværksættermiljø fokus og innovation inden for tyveribekæmpelse og opsporing af tyvekoster eller forsvundne ejendele.

Inden for det seneste år er fem tjenester i den boldgade dukket op på ComONs radar.

En af de første var nabohjælp-tjenesten Naboor. Det er en web- og mobilplatform, hvor man forsøger at knytte fællesskaber mellem naboer og andre nærtboende bekendte, der kan holde et vågent øje med husstanden, mens ejeren er bortrejst.

Naboor er siden blevet solgt til TrygFonden, der har skiftet navnet til Nabohjælp.dk.

Print dine egne koder
Man kunne spekulere i, om det var salget af Naboor, der har fået andre iværksættere til at drømme i samme retning.

Men flere af dem har faktisk eksisteret i længere tid.

For eksempel MoreEyes.com. MoreEyes er kort sagt et koncept opbygget omkring crowdsourcing. Man opretter en efterlysning af sine forsvundne ejendele. Andre brugere, der har mobilapplikationen installeret (til Android/iOS), kan så give lyd - og få dusør - hvis de finder den forsvundne cykel, bil eller kat i deres nabolag.

Aarhusianske Taglock fokuserer også på at finde forsvundne sager.

Taglock har et simpelt setup, hvor man kan printe qr-koder eller bestille klistermærker til alle sine ejendele. I det tilfælde, at sagerne forsvinder, vil andre via qr-koden have nem mulighed for at sætte ejermanden i forbindelse med den forsvundne genstand. Når man scanner koden, bliver man sendt videre til en kontaktformular på nettet.

Taglock har lavet flere kampagner for at forsyne cykler med sine qr-koder. Men konceptet er selvfølgelig betinget af, at personen, der finder cyklen, har til hensigt at aflevere den tilbage. 

De nyeste spillere
Et nyere koncept, Diims, vil spore tyvekosterne - uden GPS og uden at tyven ved det.
 
I stedet for GPS vil Diims bruge en lille elektronisk enhed, der udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af antenner installeret i Post Danmarks biler og bygninger. Det vil sige, at placeringen aldrig vil være helt nøjagtig, men Diims garanterer en nøjagtighed på mellem 0 og 200 meter.

Batteritiden er et-to år.

En konkurrent til MoreEyes og det seneste skud på stammen af iværksætterideer i branchen er BNstolen.com.

Et koncept som også skal hjælpe brugerne med at genfinde deres ejendele ved at give belønninger til dem, der finder ejendelene. Når en bruger melder en genstand stjålet, sendes der automatisk besked videre til alle brugere og dusørjægere i det givne område via SMS og mail.

BNstolen er dog så dugfrisk, at ikke en eneste genstand er blevet meldt stjålet endnu.

Kender du andre tjenester, så del dem med os i debatfeltet.


LÆS OGSÅ:

Blog: Hvordan finder jeg ejermanden til denne forsvundne iPhone?


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.