Artikel top billede

Disse danske web-tjenester kan finde din stjålne cykel

QR-koder, crowdsourcing og dusører. Sådan vil danske net-tjenester forhindre kriminalitet eller finde dine stjålne ejendele.

Selv om kriminaliteten i Danmark ligger på et historisk lavt niveau, er der flere steder i det danske iværksættermiljø fokus og innovation inden for tyveribekæmpelse og opsporing af tyvekoster eller forsvundne ejendele.

Inden for det seneste år er fem tjenester i den boldgade dukket op på ComONs radar.

En af de første var nabohjælp-tjenesten Naboor. Det er en web- og mobilplatform, hvor man forsøger at knytte fællesskaber mellem naboer og andre nærtboende bekendte, der kan holde et vågent øje med husstanden, mens ejeren er bortrejst.

Naboor er siden blevet solgt til TrygFonden, der har skiftet navnet til Nabohjælp.dk.

Print dine egne koder

Man kunne spekulere i, om det var salget af Naboor, der har fået andre iværksættere til at drømme i samme retning.

Men flere af dem har faktisk eksisteret i længere tid.

For eksempel MoreEyes.com. MoreEyes er kort sagt et koncept opbygget omkring crowdsourcing. Man opretter en efterlysning af sine forsvundne ejendele. Andre brugere, der har mobilapplikationen installeret (til Android/iOS), kan så give lyd - og få dusør - hvis de finder den forsvundne cykel, bil eller kat i deres nabolag.

Aarhusianske Taglock fokuserer også på at finde forsvundne sager.

Taglock har et simpelt setup, hvor man kan printe qr-koder eller bestille klistermærker til alle sine ejendele. I det tilfælde, at sagerne forsvinder, vil andre via qr-koden have nem mulighed for at sætte ejermanden i forbindelse med den forsvundne genstand. Når man scanner koden, bliver man sendt videre til en kontaktformular på nettet.

Taglock har lavet flere kampagner for at forsyne cykler med sine qr-koder. Men konceptet er selvfølgelig betinget af, at personen, der finder cyklen, har til hensigt at aflevere den tilbage. 

De nyeste spillere

Et nyere koncept, Diims, vil spore tyvekosterne - uden GPS og uden at tyven ved det.
 
I stedet for GPS vil Diims bruge en lille elektronisk enhed, der udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af antenner installeret i Post Danmarks biler og bygninger. Det vil sige, at placeringen aldrig vil være helt nøjagtig, men Diims garanterer en nøjagtighed på mellem 0 og 200 meter.

Batteritiden er et-to år.

En konkurrent til MoreEyes og det seneste skud på stammen af iværksætterideer i branchen er BNstolen.com.

Et koncept som også skal hjælpe brugerne med at genfinde deres ejendele ved at give belønninger til dem, der finder ejendelene. Når en bruger melder en genstand stjålet, sendes der automatisk besked videre til alle brugere og dusørjægere i det givne område via SMS og mail.

BNstolen er dog så dugfrisk, at ikke en eneste genstand er blevet meldt stjålet endnu.

Kender du andre tjenester, så del dem med os i debatfeltet.


LÆS OGSÅ:

Blog: Hvordan finder jeg ejermanden til denne forsvundne iPhone?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere