Artikel top billede

Så mange unge bryder helt bevidst virksomhedens it-politik

Virksomhedernes it-sikkerhed trues af de unges arbejdsvaner. Se her hvorfor.

De unge medarbejdere i virksomhederne er på sociale netværk, shopper online og henter apps til deres arbejdstelefon eller tablet-pc. Det er ofte i modstrid med virksomhedens egen it-sikkerhedspolitik, fortæller en undersøgelse fra Cisco.

Blandt medarbejderne under 30 år er det hele 71 procent, der bryder virksomhedens it-sikkerhedspolitik. Det sker åbenbart helt bevidst.

De nyuddannede unge, som starter på deres første job, er dermed en stor sikkerhedsmæssig udfordring for virksomhederne. De har en forventning om fri adgang til sociale medier, og de vil i høj grad vælge deres egne enheder, fx pc, telefon eller tablet.

Samtidig vil de bestemme, hvilke applikationer der skal installeres på enhederne.

Dertil kommer, at de har en mobil livsstil, som virksomheder aldrig har set før.

Faktisk er det hele ni ud af ti, der er helt ligeglade med privatliv på nettet. En tredjedel tænker ikke over, hvilke informationer kan man finde om dem på nettet. De vil hellere være sociale end beskytte deres private data.

De har det bedre med at dele personlige informationer med online-butikker end med deres egen it-afdeling, der har til opgave at beskytte de ansattes identiteter og enheder, viser undersøgelsen.

"De unge tjekker konstant sociale medier, e-mailer eller skriver updates - uanset om det er i sengen, ved spisebordet eller på badeværelset. Denne adfærd er på vej ind i virksomhedernes arbejdsmiljø, og det betyder nye sikkerhedstrusler for virksomhederne," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Den nye undersøgelse foretaget blandt 1.800 studerende og medarbejdere under 30 år i en række lande, dog ikke Danmark. Men selskabet mener, at tallene kan overføres til danske forhold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.