Artikel top billede

Foto: Johan Larsson

Få endnu mere ud af Evernote med de her syv apps

Evernote har produceret en lang række apps, der udvider grænserne for, hvad du kan bruge den digitale notesbog til.

Du kender formodentligt Evernote som den digitale afløser for notesbogen.

Men du kan bruge Evernote til meget andet end huskelister og dagbøger.

Evernote har selv udviklet en række smarte værktøjer, der giver Evernote endnu flere facetter.

1. Evernote Web Clipper

Web Clipper er et lille smart tilføjelsesprogram til din browser.

Ser du en interessant artikel eller blot en interessant passage i en artikel, kan du med Evernote Webclipper lynhurtigt lave et digitalt udklip og gemme det i Evernote.

På den måde kan du med Web Clipper bruge Evernote som en slags digital scrapbog.

Evernote Webclipper findes som et tilføjelsesprogram til Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer.

Du kan downloade Web Clipper her.

2. Evernote Peek

Evernote Peek er en iPad-app, der kan hjælpe studerende, som læser til en eksamen eller en prøve, hvori der indgår en god portion udenadslære.

Du kan omdanne din egne Evernote-noter til spørgsmål, men app'en har også en række standard spørgsmål, som du kan prøve kræfter med, hvis du blot vil teste app'en.

Med Evernote Peek skal du bruge din iPads smartcover til at dække over de korrekte svar på spørgsmålene. Du løfter den nederste del af coveret for at læse spørgsmålet, og hvis du løfter coveret helt, bliver du også præsenteret for svaret.

Du kan hente Evernote Peek i Apples App Store via dette link.

3. Evernote Hello

I stedet for at gemme på en bunke af visitkort kan du bruge Evernote Hello, der er en slags udvidet adressebog til Evernote.

Med Evernote Hello starter du med at producere dit eget digitale visitkort. Evernote Hello kan hurtigt danne dit visitkort automatisk, hvis du giver app'en tillladelse til at hente data fra din LinkedIn-profil.

Når du skal udveksle kontaktoplysninger med folk, kan du indskanne deres fysiske visitkort via din telefons kamera. Men Evernote Hellos mest geniale funktion er formodentligt Evernote Connect, hvor to telefoner i samme rum hurtigt kan udveksle kontaktoplysninger ved at udsende og modtage et lydsignal.

Evernote Hello findes både til iPhone og Android-telefoner. Du henter iPhone-versionen her og Android-versionen her.

Evernote-appen til dig, der savner en fysisk notesbog

4. Evernote Clearly

Clearly er et tilføjelsesprogram til Firefox og Chrome, der minder en del om læs-senere-tjenester som eksempelvis Readability.

Det kan være irriterende at skulle læse en længere artikel på en hjemmeside, som er fyldt med blinkende bannerannoncer og anden distraherende grafik.

Men når du har installeret Clearly i din browser, kan du med et enkelt klip på program-ikonet få serveret artiklen i et mere læsevenligt layout uden forstyrrende annoncer. Desuden kan du eksempelvis skifte baggrundsfarve samt skrifttype og -størrelse.

Har du ikke tid til at læse artiklen nu, kan du også klikke på ikonet "Klip til Evernote", hvorefter artiklen bliver gemt på din Evernote, hvor du kan læse den, når du har bedre tid.

Du kan hente Evernote Clearly her.

5. Evernote Food

Evernote Food er et værktøj for madnørden, der er interesseret i at samle på opskrifter og dokumentere sine måltider.

I Evernote Food kan du lave en slags tidslinje med alle dine bedste måltider, hvor du dokumenterer måltidet med fotos og tilføjer forskellige data om måltidet. Eksempelvis om hvor og hvornår du har indtaget det. 

Men Evernote Food har også sin egen kogebog, der indeholder en lang række forskellige opskrifter. Og du kan naturligvis også gemme dine favorit-opskrifter i app'en, så du hele tiden har din egen lille kogebog ved hånden.

6. Evernote Skitch

Skitch er et Evernote-værktøj, som du kan bruge, når du eksempelvis skal tegne og skrive noter på digitale fotos eller dokumenter. 

Evernote Skitch findes som program til Windows og Mac og som app til iPad, iPhone og Android.

Du kan hente Evernote Skitch via dette link.

7. Evernote Penultimate

Savner du den gode gamle notesbog, hvor du skrev i hånden?

Så kan du muligvis få nogle nostalgiske stunder med Evernote Penultimate, der har visse lighedspunkter med iPad-app'en Paper. Men dog uden at være lige så raffineret.

Penultimate adskiller sig fra Evernotes anden tegneapp, Skitch, ved at være mere fokuseret på at forsøge at genskabe den oplevelse, du får med en pen og et stykke papir i hånden.

Du kan hente Evernote Penultimate via dette link.  

Læs også:

Hacker-angreb rammer 50 millioner Evernote-brugere

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote

Her er en pen og et papir der elsker Evernote

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.