Artikel top billede

Foto: Johan Larsson (Foto: Johan Larsson, creative common)

Få endnu mere ud af Evernote med de her syv apps

Evernote har produceret en lang række apps, der udvider grænserne for, hvad du kan bruge den digitale notesbog til.

Du kender formodentligt Evernote som den digitale afløser for notesbogen.

Men du kan bruge Evernote til meget andet end huskelister og dagbøger.

Evernote har selv udviklet en række smarte værktøjer, der giver Evernote endnu flere facetter.

1. Evernote Web Clipper

Web Clipper er et lille smart tilføjelsesprogram til din browser.

Ser du en interessant artikel eller blot en interessant passage i en artikel, kan du med Evernote Webclipper lynhurtigt lave et digitalt udklip og gemme det i Evernote.

På den måde kan du med Web Clipper bruge Evernote som en slags digital scrapbog.

Evernote Webclipper findes som et tilføjelsesprogram til Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer.

Du kan downloade Web Clipper her.

2. Evernote Peek

Evernote Peek er en iPad-app, der kan hjælpe studerende, som læser til en eksamen eller en prøve, hvori der indgår en god portion udenadslære.

Du kan omdanne din egne Evernote-noter til spørgsmål, men app'en har også en række standard spørgsmål, som du kan prøve kræfter med, hvis du blot vil teste app'en.

Med Evernote Peek skal du bruge din iPads smartcover til at dække over de korrekte svar på spørgsmålene. Du løfter den nederste del af coveret for at læse spørgsmålet, og hvis du løfter coveret helt, bliver du også præsenteret for svaret.

Du kan hente Evernote Peek i Apples App Store via dette link.

3. Evernote Hello

I stedet for at gemme på en bunke af visitkort kan du bruge Evernote Hello, der er en slags udvidet adressebog til Evernote.

Med Evernote Hello starter du med at producere dit eget digitale visitkort. Evernote Hello kan hurtigt danne dit visitkort automatisk, hvis du giver app'en tillladelse til at hente data fra din LinkedIn-profil.

Når du skal udveksle kontaktoplysninger med folk, kan du indskanne deres fysiske visitkort via din telefons kamera. Men Evernote Hellos mest geniale funktion er formodentligt Evernote Connect, hvor to telefoner i samme rum hurtigt kan udveksle kontaktoplysninger ved at udsende og modtage et lydsignal.

Evernote Hello findes både til iPhone og Android-telefoner. Du henter iPhone-versionen her og Android-versionen her.

Evernote-appen til dig, der savner en fysisk notesbog

4. Evernote Clearly

Clearly er et tilføjelsesprogram til Firefox og Chrome, der minder en del om læs-senere-tjenester som eksempelvis Readability.

Det kan være irriterende at skulle læse en længere artikel på en hjemmeside, som er fyldt med blinkende bannerannoncer og anden distraherende grafik.

Men når du har installeret Clearly i din browser, kan du med et enkelt klip på program-ikonet få serveret artiklen i et mere læsevenligt layout uden forstyrrende annoncer. Desuden kan du eksempelvis skifte baggrundsfarve samt skrifttype og -størrelse.

Har du ikke tid til at læse artiklen nu, kan du også klikke på ikonet "Klip til Evernote", hvorefter artiklen bliver gemt på din Evernote, hvor du kan læse den, når du har bedre tid.

Du kan hente Evernote Clearly her.

5. Evernote Food

Evernote Food er et værktøj for madnørden, der er interesseret i at samle på opskrifter og dokumentere sine måltider.

I Evernote Food kan du lave en slags tidslinje med alle dine bedste måltider, hvor du dokumenterer måltidet med fotos og tilføjer forskellige data om måltidet. Eksempelvis om hvor og hvornår du har indtaget det. 

Men Evernote Food har også sin egen kogebog, der indeholder en lang række forskellige opskrifter. Og du kan naturligvis også gemme dine favorit-opskrifter i app'en, så du hele tiden har din egen lille kogebog ved hånden.

6. Evernote Skitch

Skitch er et Evernote-værktøj, som du kan bruge, når du eksempelvis skal tegne og skrive noter på digitale fotos eller dokumenter. 

Evernote Skitch findes som program til Windows og Mac og som app til iPad, iPhone og Android.

Du kan hente Evernote Skitch via dette link.

7. Evernote Penultimate

Savner du den gode gamle notesbog, hvor du skrev i hånden?

Så kan du muligvis få nogle nostalgiske stunder med Evernote Penultimate, der har visse lighedspunkter med iPad-app'en Paper. Men dog uden at være lige så raffineret.

Penultimate adskiller sig fra Evernotes anden tegneapp, Skitch, ved at være mere fokuseret på at forsøge at genskabe den oplevelse, du får med en pen og et stykke papir i hånden.

Du kan hente Evernote Penultimate via dette link.  

Læs også:

Hacker-angreb rammer 50 millioner Evernote-brugere

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote

Her er en pen og et papir der elsker Evernote

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere