Artikel top billede

Dansk chef fik hacket Gmail og slettet alt

Hvor er hjælpen fra Google, når ondsindede hackere slår til, spørger frustreret Gmail-bruger.

Slettet. Borte. Pist væk!

Der var absolut intet i Anne-Marie Jensens Gmail, da hun åbnede den i en weekend i begyndelsen af marts.

"Det er mindst flere års mail omkring private ting. I den periode har jeg for eksempel bygget hus, så jeg havde en masse kontrakter og tilladelser fra kommunen liggende. Det er fandme surt".

Ret hurtigt konkluderede hun, at der måtte have været uønskede gæster på besøg.

"Jeg kan i hvert fald se ip-adresser fra USA og Tyskland, der har været inde kort tid før," forklarer Anne-Marie Jensen, der til daglig er Business Unit Manager hos ALSO Actebis.

"Det er selvfølgelig frustrerende i sig selv, men ikke så frustrerende som at opleve Googles manglende kundeservice og meddelsomhed," mener Anne-Marie Jensen.

Hvor er Google?

Google henviser sine millioner af kunder til onlinefora og FAQs, hvis de oplever problemer. Om det er opsætningsproblemer med imap eller som i Anne-Marie Jensens tilfælde indbrud i indbakken. I sin jagt på hjælp fandt hun et amerikansk telefonnummer til Google.

"Men det kan ikke passe, at jeg skal ringe til USA. Jeg forstår ikke, at et firma som Google ikke har en kundeservice funktion på telefon eller mail, når man tænker på, hvor mange data de håndterer for mange mennesker hver dag," siger Anne-Marie Jensen.

"Jeg har "googlet" op og ned og frem og tilbage vedrørende support til problemet på deres egen hjemmeside, og man bliver ført rundt i ring og altid tilbage til det samme vedrørende sikkerhed: Skift password, brug et antivirus program og brug to-trins bekræftelse. Men intet om når skaden er sket," siger Anne-Marie Jensen.

For eksempel her ledte Anne-Marie Jensen forgæves efter hjælp.

"Naive jeg håber selvfølgelig, at Google har backup af deres servere, så de kan hjælpe med at finde mine mails, men der er ingen mulighed for at komme i kontakt med Google," mener Anne-Marie Jensen, der i sin jagt på svar også stødte på en support-mail, der sendte autoreply retur med besked om, at der var for travlt til at besvare.

Sådan gør du

ComON har ligeledes forgæves forsøgt at finde konkret hjælp til den frustrerede danske bruger på Googles sider.

Først ved kontakt til Googles danske pressekontor fandt vi frem til denne formular, hvor det angiveligt skulle være muligt at få Google til at hjælpe med genskabelse af slettede mails. Her venter Anne-Mette Jensen nu på svar. Men forventer at skifte udbyder så snart hun har nogle emails at tage med under armen.

En amerikansk skribent, hvis kone i 2011 fik slettet sine mails i et lignende angreb, fortæller her, hvordan det krævede personlige kontakter hos Google, før alle forsvundne emails blev genoprettet. 

I 2011 anslog en Google-medarbejder også, at der dagligt var op til 1000 tilfælde, hvor nogen fik held til at overtage andres konti i kortere eller længere tid.

Google har siden indført forskellige sikkerhedsforanstaltninger og oplyser nu mere om mulige farer. Alligevel er det måske en god idé at tage backup af sine emails - for en sikkerheds skyld.

LÆS OGSÅ:

[http://www.comon.dk/art/225113/tre-ting-der-kan-beskytte-din-gmail-konto-mod-indbrud]Tre ting der kan beskytte din Gmail[/url]

Sådan tager du backup af dine email 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.