Artikel top billede

Dansk chef fik hacket Gmail og slettet alt

Hvor er hjælpen fra Google, når ondsindede hackere slår til, spørger frustreret Gmail-bruger.

Slettet. Borte. Pist væk!

Der var absolut intet i Anne-Marie Jensens Gmail, da hun åbnede den i en weekend i begyndelsen af marts.

"Det er mindst flere års mail omkring private ting. I den periode har jeg for eksempel bygget hus, så jeg havde en masse kontrakter og tilladelser fra kommunen liggende. Det er fandme surt".

Ret hurtigt konkluderede hun, at der måtte have været uønskede gæster på besøg.

"Jeg kan i hvert fald se ip-adresser fra USA og Tyskland, der har været inde kort tid før," forklarer Anne-Marie Jensen, der til daglig er Business Unit Manager hos ALSO Actebis.

"Det er selvfølgelig frustrerende i sig selv, men ikke så frustrerende som at opleve Googles manglende kundeservice og meddelsomhed," mener Anne-Marie Jensen.

Hvor er Google?

Google henviser sine millioner af kunder til onlinefora og FAQs, hvis de oplever problemer. Om det er opsætningsproblemer med imap eller som i Anne-Marie Jensens tilfælde indbrud i indbakken. I sin jagt på hjælp fandt hun et amerikansk telefonnummer til Google.

"Men det kan ikke passe, at jeg skal ringe til USA. Jeg forstår ikke, at et firma som Google ikke har en kundeservice funktion på telefon eller mail, når man tænker på, hvor mange data de håndterer for mange mennesker hver dag," siger Anne-Marie Jensen.

"Jeg har "googlet" op og ned og frem og tilbage vedrørende support til problemet på deres egen hjemmeside, og man bliver ført rundt i ring og altid tilbage til det samme vedrørende sikkerhed: Skift password, brug et antivirus program og brug to-trins bekræftelse. Men intet om når skaden er sket," siger Anne-Marie Jensen.

For eksempel her ledte Anne-Marie Jensen forgæves efter hjælp.

"Naive jeg håber selvfølgelig, at Google har backup af deres servere, så de kan hjælpe med at finde mine mails, men der er ingen mulighed for at komme i kontakt med Google," mener Anne-Marie Jensen, der i sin jagt på svar også stødte på en support-mail, der sendte autoreply retur med besked om, at der var for travlt til at besvare.

Sådan gør du

ComON har ligeledes forgæves forsøgt at finde konkret hjælp til den frustrerede danske bruger på Googles sider.

Først ved kontakt til Googles danske pressekontor fandt vi frem til denne formular, hvor det angiveligt skulle være muligt at få Google til at hjælpe med genskabelse af slettede mails. Her venter Anne-Mette Jensen nu på svar. Men forventer at skifte udbyder så snart hun har nogle emails at tage med under armen.

En amerikansk skribent, hvis kone i 2011 fik slettet sine mails i et lignende angreb, fortæller her, hvordan det krævede personlige kontakter hos Google, før alle forsvundne emails blev genoprettet. 

I 2011 anslog en Google-medarbejder også, at der dagligt var op til 1000 tilfælde, hvor nogen fik held til at overtage andres konti i kortere eller længere tid.

Google har siden indført forskellige sikkerhedsforanstaltninger og oplyser nu mere om mulige farer. Alligevel er det måske en god idé at tage backup af sine emails - for en sikkerheds skyld.

LÆS OGSÅ:

[http://www.comon.dk/art/225113/tre-ting-der-kan-beskytte-din-gmail-konto-mod-indbrud]Tre ting der kan beskytte din Gmail[/url]

Sådan tager du backup af dine email 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital