Artikel top billede

Kjaerulff1's koncerndirektør Peter Lund er glad for at kunne fokusere på fiber efter frasalg af distributionsforretningen.

Firma sælger fra: Fiber er fremtiden

Frasalg giver dansk producent mulighed for at sætte turbo på fiberforretningen.

Danske Kjaerulff1 har sine historiske rødder i radio-tv-branchen, men de sidste par år har det været satsningen på fiberløsninger gennem selskabet Icotera, der har givet bonus. Derfor vælger Kjaerulff1 nu at sælge sine distributionsaktiviteter fra til it-distributøren EET Europarts.

"Det er rigtigt, at det er den oprindelige kerneforretning, vi har solgt fra. Men det vigtigste område for os har været fiberområdet. Og vi kan ikke fokusere på alt," siger koncerndirektør i Kjaerulff1 Peter Lund.

Han lægger ikke skjul på, at Kjaerulff1 i et stykke tid har ledt efter en løsning, hvor det blev muligt at frasælge en del af aktiviteterne.

"Fiberforretningen er der, hvor vi ser den største fremtid, og hvor vi har oplevet en fantastisk fremdrift. Der har vi sagt til os selv: Lad os nu finde den ideelle ejer til den gamle forretning. Det har vi gjort med EET Europarts," siger Peter Lund.

Kjaerulff1, der endnu ikke har udsendt regnskab for 2011/12, har været gennem en stor rekonstruktion, der i 2009/10 resulterede i et underskud på 47 millioner kroner før skat. Det blev dog i regnskabet for 2010/11 rettet op til et overskud på 8,7 millioner kroner.

Med frasalget af distributionsaktiviteterne skal der satses på fiberforretningen i datterselskabet Icotera.

Icotera, der laver intelligente gateways til fiberudrulning, beskæftiger ifølge Peter Lund 35 ingeniører og er et teknologitungt udviklingsselskab.

"Vores produkter er rettet mod teleselskaber og elselskaber, der laver fiberudrulning," siger Peter Lund, der nævner Waoo som en af Icoteras kunder.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.