Artikel top billede

Kjaerulff1's koncerndirektør Peter Lund er glad for at kunne fokusere på fiber efter frasalg af distributionsforretningen.

Firma sælger fra: Fiber er fremtiden

Frasalg giver dansk producent mulighed for at sætte turbo på fiberforretningen.

Danske Kjaerulff1 har sine historiske rødder i radio-tv-branchen, men de sidste par år har det været satsningen på fiberløsninger gennem selskabet Icotera, der har givet bonus. Derfor vælger Kjaerulff1 nu at sælge sine distributionsaktiviteter fra til it-distributøren EET Europarts.

"Det er rigtigt, at det er den oprindelige kerneforretning, vi har solgt fra. Men det vigtigste område for os har været fiberområdet. Og vi kan ikke fokusere på alt," siger koncerndirektør i Kjaerulff1 Peter Lund.

Han lægger ikke skjul på, at Kjaerulff1 i et stykke tid har ledt efter en løsning, hvor det blev muligt at frasælge en del af aktiviteterne.

"Fiberforretningen er der, hvor vi ser den største fremtid, og hvor vi har oplevet en fantastisk fremdrift. Der har vi sagt til os selv: Lad os nu finde den ideelle ejer til den gamle forretning. Det har vi gjort med EET Europarts," siger Peter Lund.

Kjaerulff1, der endnu ikke har udsendt regnskab for 2011/12, har været gennem en stor rekonstruktion, der i 2009/10 resulterede i et underskud på 47 millioner kroner før skat. Det blev dog i regnskabet for 2010/11 rettet op til et overskud på 8,7 millioner kroner.

Med frasalget af distributionsaktiviteterne skal der satses på fiberforretningen i datterselskabet Icotera.

Icotera, der laver intelligente gateways til fiberudrulning, beskæftiger ifølge Peter Lund 35 ingeniører og er et teknologitungt udviklingsselskab.

"Vores produkter er rettet mod teleselskaber og elselskaber, der laver fiberudrulning," siger Peter Lund, der nævner Waoo som en af Icoteras kunder.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere