Artikel top billede

Kjaerulff1's koncerndirektør Peter Lund er glad for at kunne fokusere på fiber efter frasalg af distributionsforretningen.

Firma sælger fra: Fiber er fremtiden

Frasalg giver dansk producent mulighed for at sætte turbo på fiberforretningen.

Danske Kjaerulff1 har sine historiske rødder i radio-tv-branchen, men de sidste par år har det været satsningen på fiberløsninger gennem selskabet Icotera, der har givet bonus. Derfor vælger Kjaerulff1 nu at sælge sine distributionsaktiviteter fra til it-distributøren EET Europarts.

"Det er rigtigt, at det er den oprindelige kerneforretning, vi har solgt fra. Men det vigtigste område for os har været fiberområdet. Og vi kan ikke fokusere på alt," siger koncerndirektør i Kjaerulff1 Peter Lund.

Han lægger ikke skjul på, at Kjaerulff1 i et stykke tid har ledt efter en løsning, hvor det blev muligt at frasælge en del af aktiviteterne.

"Fiberforretningen er der, hvor vi ser den største fremtid, og hvor vi har oplevet en fantastisk fremdrift. Der har vi sagt til os selv: Lad os nu finde den ideelle ejer til den gamle forretning. Det har vi gjort med EET Europarts," siger Peter Lund.

Kjaerulff1, der endnu ikke har udsendt regnskab for 2011/12, har været gennem en stor rekonstruktion, der i 2009/10 resulterede i et underskud på 47 millioner kroner før skat. Det blev dog i regnskabet for 2010/11 rettet op til et overskud på 8,7 millioner kroner.

Med frasalget af distributionsaktiviteterne skal der satses på fiberforretningen i datterselskabet Icotera.

Icotera, der laver intelligente gateways til fiberudrulning, beskæftiger ifølge Peter Lund 35 ingeniører og er et teknologitungt udviklingsselskab.

"Vores produkter er rettet mod teleselskaber og elselskaber, der laver fiberudrulning," siger Peter Lund, der nævner Waoo som en af Icoteras kunder.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere