Artikel top billede

Carsten Howitz er 48 år og har siden 2001 været CEO for SimCrest. Han er gift med Anne Marie og bosat i Dallas, Texas, i USA.

Stolt Dynamics-specialist: Fik succes i USA helt uden erfaring

USA er et fantastisk land at drive virksomhed i, mener Carsten Howitz, som siden 2001 har været CEO for SimCrest i USA.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

At der hele tiden er noget nyt at lære. Der går ikke lang tid, fra en ny teknologi er introduceret, før der er en ny, der har erstattet den. Inden for Microsoft Dynamics er der mindst en ny version en gang om året, så der er masser at se til hele tiden.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At der hele tiden er noget nyt at lære. Det kan til tider være lidt stressende at følge udviklingen inden for it, fordi det hele går så stærkt.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At være i stand til at etablere en succesfuld virksomhed i USA uden nogen erfaring i den amerikanske it-branche. USA er et fantastisk land at drive virksomhed i. Hele samfundet, herunder byen og amtet man er beliggende i, gør en masse ud af at supportere deres virksomheder.

Og hvad vil du helst glemme?

Min karriere har ikke haft nogen episoder eller kapitler, jeg ønsker at glemme. Jeg er ikke typen, der fortryder noget. Der er intet galt i at tage fejl, og jeg mener, at man lærer meget mere af sine fejltagelser end af sine successer.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg vil nævne to personer, Jesper Balser og Preben Damgaard fra Navision, der begge gjorde det muligt for mig at starte virksomhed i Danmark (DataPro) og senere i USA (SimCrest).

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg ville vælge mit nuværende job, hvis det skulle være indenfor it. Jeg har en række interesser, så som ultra-maratonløb og fotografering, men min passion er inden for it, og der vil den forblive.

Sæt nu den skat ned

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?/Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg har et mere generelt råd til alle de danske politikere: Det ekstremt høje danske skattetryk er en klar hæmning for alle virksomheder i Danmark. Når halvdelen (eller mere) af lønningerne til it-medarbejdere går til staten, og pengene i den sidste ende skal betales af virksomhederne, er det en kraftig hæmning af konkurrenceevnen over for udlandet. Når folk (som mig) bliver brandbeskattet og misundelsesbeskattet, så bliver det til sidst for meget, og Danmarks it-branche risikerer at miste dygtige medarbejdere til udlandet, hvor skatten er meget lavere og jobmulighederne ofte er langt bedre. Det nytter ikke at rutte med et par procent her og der. Der skal meget mere til, for at det batter.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg løber 16 kilometer hver morgen. Det fjerner alt stress og gør mig i stand til at forberede mig til dagens gøremål.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger en masse tid på fotografering og er i gang med en såkaldt BFA (Bachelor of Fine Art) ved et universitet i San Francisco.

Hvad laver du om ti år?

Formentlig det samme som lige nu.

Se også:

Galleri: Danskere dominerer Dynamics-hitliste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.